Jedine devetorke na svetu danas pune svoj prvi rođendan, a ono što je najvažnije, na svoj veliki dan savršeno su zdrave.

Njihov otac, Abdelkader Arbi, oficir u vojsci Malija, otkrio je kako mališani napreduju, ali i kako se njegova supruga, Halima Kise, bori sa devetoro dece.

"Svi sada puze. Neki od njih čak mogu i da hodaju ako se za nešto pridržavaju", rekao je, i dodao:

"Halimi nije lako, ali je sjajno. Čak i ako je ponekad naporno, kada pogledamo sve bebe kako su zdrave, osetimo olakšanje. Sve drugo zaboravimo", istakao je.

Inače, mama i bebe su i dalje u klinici u kojoj su došli na svet, kako bi bili kvalitetno zbrinuti. A otac i njihova trogodišnja ćerkanedavno su se pridružili njima, i zajedno će proslaviti prvi rođendan devetorki.

"Presrećan sam što sam ponovo na okupu sa celom porodicom", kratko je prokomentarisao i rekao da će u bolnici napraviti malu rođendansku proslavu.

Beba, bolnica
Shutterstock 

Inače, ove bebe su obotile Ginisov rekord kada je reč o najvećem broju rođene dece tokom jednog porođaja, a da su pritom sva preživela.

Devetorke, pet devojčica i četiri dečaka, rođene su u 30. nedelji, a kada su došle na svet imale su između 500 grama i jednog kilograma.

"Svi imaju različite karaktere. Neki su tihi, dok drugi prave više buke i mnogo plaču. Neki žele da ih stalno nosimo, Svi su veoma različiti, što je sasvim normalno", zaključio je srećni otac i dodao da svi u Maliju jedva čekaju da bebe vide svojim očima.

Pogledajte kako oni danas izgledaju:

(Yumama)