Hana dugo nije mogla da zatrudni, a onda se nakon jedne terapije dogodilo čudo. Rodila je "stalno zagrljene" sijamske bliznakinje koje sada čeka borba.

Roditelji ovih sijamskih bliznakinja neko vreme nisu mogli da dobiju decu, pa su odlučili da krenu na lečenje neplodnosti, a već nakon prvog ciklusa Hana je zatrudnela.

Međutim, prve slike sa ultrazvuka su ih uplašile jer su videli da će dobiti bliznakinje, i to ne svakidašnje, nego sijamske, što se dešava jednom u 2.5 miliona trudnoća.

Lekari u početku nisu mogli da znaju koliko organa bebe dele, što je ključno za njihovo preživljavanje i kvalitet života.

"Osećali smo se kao u čistilištu jer smo znali da su spojene, ali smo imali tako malo informacija o njihovom spajanju", rekla je Hana.

Čak i dok se bližio termin, par i dalje nije znao gotovo ništa o stanju devojčica i o tome kako će proteći porođaj. Međutim, ove preslatke sijamske bliznakinje rođene su spojene od grudnog koša do karlice, tako da sve vreme gledaju jedna u drugu, gotovo zagljene i bez većih problema. Dele bešiku, creva i jednu nogu, a ono što je najvažnije jeste da imaju dva odvojena srca.

"To su čuda. Čudo je reč koju koristimo od dana kada smo sznali da ih imamo", oduševljeno je govorila majka.

Devojčice sada imaju šest meseci i spremaju se za operaciju razdvajanja. Moraće da obave nekoliko operacija, ali lekarski tim i njihovi roditelji spremni su da ima obema pruže zdrav život.

Pogledajte slike "stalno zagrljenih" beba:

Printskrin, Youtube/Amazing World Sijamske bliznakinje

(Yumama)