Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO JE DRUGA TRUDNOĆA POTPUNO DRUGAČIJA OD PRVE? Mama svojom ispovešću sve objasnila - Gleda me i ne sluti 'izdaju'

Autor Radmila Ilić

Zanimljiva i emotivna ispovest majke koja čeka drugo dete.

 Trudnoća, porodica Izvor: Shutterstock

Erin Vašington je mama dvogodišnje devojčice, a trenutno je trudna sa drugim detetom. Na svom blogu objasnila je zašto druga trudnoča nije ni slična prvoj.

Ponovo sam trudna, ali nekako uspevam da zaboravim na to

Sa svojim prvim detetom guglala sam jedno dobro vreme kako da saopštim da sam trudna. Odlučila sam se za pažljivo koreografiranu sliku ultrazvuka koja je bila smeštena između malog jagnjeta i dečijih cipelica. Osvetljenje je bilo savršeno, ponosno sam poslala sliku porodici i prijateljima, i trebalo mi je duže da im priznam.

Možda će vas zanimati

Drugi put? Slikala sam svoju ćerku u majici na kojoj piše 'starija seka', i poslala najbližima. Ništa originalno. Kakva propuštena prilika, zar ne? Ko to radi? Reći ću vam - mame dvogodišnjaka. Sa svim slatkim i originalnim idejama po internetu, zašto nisam izdvojila malo vremena da napravim nešto kreativno? Zato jer imam posla preko glave, eto zašto!

Samo da budem jasna, osećam se i više nego blagosloveno zbog svoje druge trudnoće. Trebalo nam je puno više vremena da napokon ostanem trudna, nego što je to bilo sa prvom trudnoćom. Čak sam počela i da razgovaram sa svojom doktorkom o lečenju neplodnosti. Molila sam se da uskoro budemo u mogućnosti da proširimo svoju porodicu, i osećam se neverovatno srećno što sam videla još jedan poziivan test za trudnoću. Iako sam uzbuđena zbog nove bebe, nekako uspevam i da zaboravim da sam trudna.

 Trudnica
Trudnica
Izvor: Shutterstock

Ova trudnoća zaista 'leti'

Sa prvim detetom sam ljudima mogla da kažem svaki detalj o trudnoći, u bilo kom tenutku: koliko nedelja, dana i sekundi sam trudna. Svi oko mene bili su upućeni u moju trudnoću. U svakom trenutku znala sam koje voće je moja beba obzirom na njenu veličinu i tačno sam znala svaku pojedinost o svakoj nedelji trudnoće, i šta se u svakoj događa sa mojom bebicom.

Trenutno, kada me neko pita kako sam, malo zastanem i odgovorim: 'Dobro... Kako si ti?' Ovaj put, trudnoća mi jednostavno nije toliko u mislima. Pre neki dan sam zakazala masažu i potpuno zaboravila da napomenem da sam trudna. Kada sam došla sa svojim stomačićem, morala sam otkazati termin jer nije bilo nikog ko je specijalizovan za trdničku masažu. Znači, potpuno sam zaboravila da kažem da sam trudna žena sa već vidljivim stomakom. Sa prvim detetom doslovno sam dve nedelje nakon začeća takve razgovore započinjala sa: 'Dobar dan, ja sam trudna...'

Kao da se ništa ne događa ovaj put. Sve dok moje telo ne počne da rađa, trudnoća nije ništa o čemu ću preterano razmišljati, potpuna suprotnost od osobe koja sam bila u prethodnoj trudnoći.

U prvoj trudnoći, dani su prolazili puževim koracima, i činilo mi se kao da sledeća nedelja nikad neće stići. Ova trudnoća doslovno 'leti'. Skoro da sam pala sa stola kad mi je ginekolog rekao da sam ušla u drugo tromesečje. Ko?! Kada?! Nisam čak ni primetila svoj stomak. A pogledate li moj telefon u prvoj trudnoći, naći ćete milion fotografija mog stomaka, iz različitih uglova, tokom iste nedelje, u ranoj trudnoći. Takve slike imala sam čak i kada se stomak nije jasno video, a sada kada je praktično od samog početka vidljiv, imam nula ftografija.

 Trudnica
Trudnica
Izvor: Shutterstock

Kao da nisam ista osoba koja sam bila pre samo dve godine

Tada, sve se vrtelo oko mene. Ja sam trudna. Pogledaj moj stomak. Ja sam bila zvezda šoua. Nije bilo nikog drugog sa kim bih delila pažnju i trudnoća je bila jedino o čemu sam mogla i htela da razmišljam.

Moj život se više ne vrti oko mene. Imam svoju preslatku dvogodišnjakinju čije su potrebe i želje najvažnije. Kako je ja uspavljujem svako veče, ona me gleda svojim prekrasnim očima, nesvesna malene 'izdaje' koja je odmah kraj nje, u meni. Bile smo samo ona i ja većinu vremena u ove dve godine. Kako će reagovati kada ugleda nekog drugog u mom naručju? Pomisao na to da će se osećati izostavljeno ili manje važno me prestravljuje.

Ljubav prema mom detetu ne može se meriti. I ta ljubav postaće samo veća i veća. Ipak, druga beba je na putu, bez obzira zaboravljam li ja to ili ne. To je stvar sa tim 'sindromom druge trudnoće': jednog minuta zaboravljate da ste trudni, a druge ste pod stresom oko toga kako će vaše dete reagovati kada beba stigne. Srećom, moja lekarka mi je rekla da ću biti 'izlečena' već ovo leto.

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica