Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA ZNATE DA LI JE DADILJA DOBRA ZA VAS, OTVORITE OČI: Stručnjak savetuje - ako se ponaša na 4 načina, to je alarm!

Nije nimalo lako odabrati osobu koja će čuvati vaše dete. Evo kako da prepoznate da li je neku dadilju treba da primite ili ne.

 Kako izabrati dadilju za dete Izvor: Shutterstock

Izbor bebisiterke nije nimalo lak. To mora biti osoba kojoj ćete verovati kada ostavljate svoje dete. Kerol Kramer Arsenol je žena koja drži agenciju za dadilje, te je želela da posavetuje roditelje kako najbolje da odaberu ko će čuvati njihovo dete.

Možda će vas zanimati

"Roditelji nas stalno pitaju kako da znaju ko je dobar kandidat, koja pitanja da postave, šta treba da znaju. To je veliki izazov, i zato izdvajam četiri stvari kod kojih treba dobro da otvorite oči, na osnovu mog iskustva.

1. Ne traži nikakav formalni ugovor

Ugovor je neophodan, kako biste se zvanično osigurali. Ovako ćete tačno odrediti platu, obaveze, raspored. Zahvaljujući ugovoru, obe strane su zaštićene. Ako primetite da kandidat odbija ugovor, to bi mogao biti znak da osoba ne shvata dovoljno ozbiljno svoj posao.

2. Osoba se na drugim mestima nije zadržavala dugo

Naravno da ovo ne mora biti striktno razlog da nekog ne primite. Ipak, neka vam bude alarm ukoliko primetite da se na svakom prethodnom mestu osoba zadržala vrlo kratko.

3. Ne postavlja pitanja tokom razgovora za posao

One dadilje koje su ozbiljne po pitanju posla postavljaće pitanja o detetu, navikama, obavezama oko deteta. Takođe, želeće da zna kakvi su uslovi koje nudite. Uvek je važna dobra komunikacija, a postavljanje pitanja će vam pokazati da je zainteresovana.

4. Ne interesuje se za decu tokom upoznavanja

Ako se osoba interesuje samo za ugovor i uslove rada, a nimalo za decu, da ih upozna, vidi kakva su, kako funkcionišu, to je znak da traži bilo kakav posao, a vaša deca je slabo interesuju.

Tokom razgovora obratite pažnju na to kako se odnosi prema vašoj deci. To treba da bude glavni pokazatelj da li je u redu ili ne."

izvor: yumama

Pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica