Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA ZNAM DA JE BAŠ TAJ VRTIĆ DOBAR I SIGURAN ZA DETE: Postavite sebi 4 pitanja, prvo je znak da promenite ustanovu

Ovako čete znati da ste odabrali pravi vrtić za svoje dete.

 Kako da znate da ste odabrali dobar vrtić za dete Izvor: Shutterstock

Roditelji su zaposleni, imaju mnogo obaveza, te je vrtić idealno rešenje. Ipak, teško je odlučiti se u koji vrtić odvesti dete, a biti siguran da će tamo biti bezbrižno i dobiti sve što je potrebno.

Možda će vas zanimati

Ovako ćete znati da li ste odabrali dobar vrtić:

1. Da li je ustanova registrivana?

Uvek obratite pažnju na papire i na to da li je ova ustanova ono što zaista jeste. Pitajte da li inspekcija dolazi redovno. Ukoliko primetite bilo kakvu nepravilnost ili zataškavanje, nemojte ostavljati dete na sumnjivom mestu.

2. Da li vaspitačica može da vodi decu?

Kada dođete u vrtić prvi put, obratite pažnju na ponašanje dece. Pogledajte da li viču, da li plaču kada ih roditelji ostavljaju. Pogledajte na koji način se vaspitačica nosi sa tim momentima i kako se ponaša.

3. Da li imate poverenja?

Poverenje je najvažnije kada nekome ostavljate svoje dete. Ono se stiče vremenom, ali i na samom početku možete videti na koji način osoblje komunicira. Obratite pažnju da li su otvoreni, kako komuniciraju na samom početku, da li slušaju vaše i detetove potrebe. Već ovakav pristup će vam pokazati da li možete da im verujete.

4. Da li je dovoljno čisto i sigurno?

Ovo je veoma važan deo, jer vaše dete provodi veliki deo dana tu. Pogledajte da li je prostor čist i osiguran da dete može neometano da se igra. Primetite da li su i sami radnici uredni, da li redovno peru ruke i kako se brinu o ostaloj deci.

izvor: yumama

Pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica