Moj suprug inače nije ljubitelj mlevenog mesa, a ove burgerčiće je smazao. Ljudi, oni su superzdravi, superbrzi i superukusni! Obećavam, a vi se javite sa ovim istim utiscima kada probate.
Zdravi burgeri
Potrebno je (dobila sam 12 burgera od ove količine):
- 800 g mlevenog mesa (po izboru)
- crni luk
- praziluk
- šargarepa
- malo brokolija
- tikvica
- 3 kašike ovsenih pahuljica
- jedno belance
Priprema:
Brokoli kratko obariti, a ovsene potopiti u toplu vodu. Mleveno meso posoliti (2 kašičice soli na tu količinu mesa). Luk i praziluk sitno iseckati, šargarepu i tikvicu izrendati, a brokoli izgnječiti viljuškom. Sve to pomešati, kao i oceđene ovsene i belance. Oblikovati i burgere ređati na pek papir. U zagrejanoj rerni se peku na 200 stepeni oko 40 minuta. Bez ulja, bez štetnih dodataka, a savršeno ukusno.
Uz to sam dodala grašak, jer kuvano se mora jesti svakog dana! Recept za grašak sam već ostavljala, s tim što ovog puta izbacujete meso.
Povrće za Lenku
Potrebno:
- krompir
- šargarepa
- karfiol
- pavlaka ili grčki jogurt
- maslinovo ulje
- tikvica
Priprema:
Krompir i šargarepu (sitno iseckano) kuvam oko 15 minuta, zatim dodam tikvicu i karfiol i kuvam sve zajedno još 15, kako povrće, kom treba manje vremena da bude kuvano, ne bi gubilo na kvalitetu. Kada izblendiram, dodajem kašičicu-dve pavlake, kašičicu maslinovog i eto ga jedan jako ukusan i lagan obrok.
Prijatno, drugari.
Foto: Privatna arhiva
Probajte i...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.