Moj suprug inače nije ljubitelj mlevenog mesa, a ove burgerčiće je smazao. Ljudi, oni su superzdravi, superbrzi i superukusni! Obećavam, a vi se javite sa ovim istim utiscima kada probate.

Zdravi burgeri

Potrebno je (dobila sam 12 burgera od ove količine):

- 800 g mlevenog mesa (po izboru)

- crni luk

- praziluk

- šargarepa 

- malo brokolija

- tikvica

- 3 kašike ovsenih pahuljica

- jedno belance

Priprema:

Brokoli kratko obariti, a ovsene potopiti u toplu vodu. Mleveno meso posoliti (2 kašičice soli na tu količinu mesa). Luk i praziluk sitno iseckati, šargarepu i tikvicu izrendati, a brokoli izgnječiti viljuškom. Sve to pomešati, kao i oceđene ovsene i belance. Oblikovati i burgere ređati na pek papir. U zagrejanoj rerni se peku na 200 stepeni oko 40 minuta. Bez ulja, bez štetnih dodataka, a savršeno ukusno.

Uz to sam dodala grašak, jer kuvano se mora jesti svakog dana!  Recept za grašak sam već ostavljala, s tim što ovog puta izbacujete meso.

Povrće za Lenku

Potrebno:

- krompir

- šargarepa

- karfiol

- pavlaka ili grčki jogurt

- maslinovo ulje

- tikvica

Priprema:

Krompir i šargarepu (sitno iseckano) kuvam oko 15 minuta, zatim dodam tikvicu i karfiol i kuvam sve zajedno još 15, kako povrće, kom treba manje vremena da bude kuvano, ne bi gubilo na kvalitetu. Kada izblendiram, dodajem kašičicu-dve pavlake, kašičicu maslinovog i eto ga jedan jako ukusan i lagan obrok.

Prijatno, drugari.

mama Sofija i beba Lenka

kuvamo-sa-mamom-zdravi-burgeri-povrce-sofija-lenka

Foto: Privatna arhiva

Probajte i...