Danas vam ostavljam jedan savršen recept koji morate da isprobate! Obećavam, od trenutka kada probate, ovo će postati vaše omiljeno jelo! Brzo, ukusno, a meso se topi. 

Svinjske šnicle sa povrćem

Potrebno je:

- 800g svinjskih šnicli (ili onoliko koliko inače spremate)

- jedna glavica crnog luka

- jedna šargarepa 

- jedan paškanat

- zlatna mešavina (povrće)

- paradajz u konzervi (ne pelat, ali može i on da posluži, kao i svež paradajz)

- beli luk u granulama

- ajvar

- so

- suvi začin 

- gustin

Priprema:

Šnicle posolite i brzinski na najjačoj temperaturi propržite sa jedne i druge strane. Tek toliko da dobiju boju i da se meso zatvori. Poređajte ih u vatrostalnu. Zatim sitno iseckajte luk, šargarepu i paškanat na kolutiće, pa tim redom propržite i dodajte zlatnu mešavinu. Za to vam treba nekoliko minuta. Onda dodajete paradajz, pa malko vode (procenite prema tome kakav želite da bude sos). U to sve stavljam dve kašike ajvara, beli luk u granulama, jednu kašičicu, i suvi začin (2 do 3 kašičice). U malo vode pomešala sam 4 kašičice gustina, dodala u sve to i posle minut-dva sos sipala preko šnicli. Dakle, povrće ne treba da bude gotovo, već sve to traje nekih desetak minuta. Preklopite i pecite u rerni na 200 stepeni sat i petnaest minuta. Dobićete najmekše meso i najukusnije jelo koje će ukućane ostaviti bez teksta. Sve to možete raditi i sa junetinom, ali je postupak, naravno, duži.

Ovsena kaša za Lenku

Savršen, zdrav i ukusan obrok, koji nas dve obično delimo za doručak. 

Potrebno je:

- 7 kašičica ovsenih pahuljica 

- oko 150 ml vode

- trećina čaše jogurta

- pola banane

- pola jabuke

(možete stavljati bilo koje voće koje ste uveli malcu)

Priprema:

Oko 5 minuta kuvajte pahuljice, nikako duže, jer gube svoju hranljivu vrednost. Zatim poklopite i ostavite da kaša stoji još 5 minuta. Neutralnog je ukusa, pa je idealna da se sami igrate i kombinujete ukuse. Ja ovaj put dodajem jogurt, izgnječenu bananu i izblendiranu jabuku (ako je beba manja, voće prvo kuvati). Ako ste već veliki momci i curice i imate preko godinu dana, možete u kašu dodati i med. 

Prijatno, drugari.

Mama Sofija i beba Lenka

kuvamo-sa-mamom-snicle-povrce-ovsena-kasa-sofija-beba-lenka

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte i...