Kupujemo najbolja auto sedišta deci, čitamo o njihovom pravilnom postavljanju i vezivanju dece pojasevima, a na prozor lepimo informaciju „Dete u kolima”. Ali šta ako se nađemo u situaciji da sva ova priprema nije dovoljna i dođe do nezgode?

Saobraćajna nesreća, posebno sa detetom kao suvozačem, je nešto o čemu najradije ne bismo razmišljali. Međutim, vredi se pripremiti za sve scenarije, uključujući i onaj u kojem ćemo biti nesvesni ili nesposobni da govorimo kao rezultat sudara. Za spasioce koji dolaze na mesto udesa važno je da brzo prikupe što više informacija koje dete, posebno malo dete, neće moći da pruži.

Zbog toga je bolničar na Fejsbuku pozvao sve roditelje da na poleđinu dečijeg autosedišta zalepe kartice sa detaljima o imenu, adresi, imenima roditelja i mogućim bolestima i alergijama.

„Prečesto nailazimo na olupinu automobila sa decom unutra koja su premlada da bi imala bilo kakve informacije, a roditelji su u nesvesti. Potrebno je 2 minuta da zapišete ime vašeg deteta, datum rođenja, imena roditelja, kontakte za hitne slučajeve i sva medicinska stanja, sve lekove koje vaše dete uzima, pa čak i doktora vašeg deteta, a zatim ih zalepite na auto sedište vašeg deteta u automobilu. Ovo pomaže radnicima hitne pomoći, a takođe može pomoći da se spasi život vašeg deteta", napisao je bolničar. Objava je podeljena preko četiri hiljade puta, a stotine ljudi je komentarisalo da je to zapravo nešto o čemu ranije nisu razmišljali, ali će sada rado poslušati ovaj jako koristan savet.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Mama dobije čudne komentare za sina TikTok/Screenshot/alysse.gilbert