Postoji mnogo načina na koje možete da ofarbate i ukrasite uskršnja jaja. Za neke tehnike su vam potrebne boje za jaja ili prehrambene boje, ima i mnogo načina da ih obojite pomoću prirodnih sastojaka, a evo i super načina da ukrasite jaja bez ikakve farbe.

Da biste dobili elegantna srebrna jaja, sve što vam je potrebno su skuvana jaja i aluminijumska folija. Po želji, nakon toga, po foliji možete da crtate flomasterima, temperama, lakovima za nokte...

Ako želite da napravite srebrna jaja u aluminijumskoj foliji, evo uputstva.

Najpre isecite aluminijumsku foliju u ovalni oblik – komad treba da bude dovoljno veliki da obmota celo jaje, a da pritom nema mnogo viška folije oko jajeta. Kada isečete foliju, prosto umotajte jaje u nju i ne brinite previše o izgledu – folija će biti nagužvana, ali sledeći korak će je ispeglati poput magije.

Sada okrenite dršku makaza ili uzmite kašiku, pa time trljajte jaje kako bi folija postala glatka. Potrebno je da prilikom trljanja blago pritiskate jaje, ali ne previše, kako ga ne biste polomili.

Sada kada imate divno srebrno uskršnje jaje, možete da odlučite da li želite da ga tako ostavite ili po želji da išarate foliju.

BONUS VIDEO:

Farbanje jaja olovkom  Instagram/mahsa_kitchen

(Yumama/N. Z.)