Svi znaju da proces odgajanja dece oduzima ogromnu količinu fizičke snage i energije. Moguće je da bi mnoge mame trogodišnjaka mogle da trče maraton. Šetnja sa kolicima, dizanje kolica, unošenje, iznošenje, trčanje za detetom između rafova u prodavnici, priprema za vrtić ujutru... Posle svake takve epizode ​​mnoge mame se osećaju kao da su se oslobodile sve energije.

Istraživači britanske kompanije "Wren Kitchen" anketirali su oko hiljadu roditelja male dece i sastavili listu dnevnih i nedeljnih aktivnosti koje svi oni obično rade. Zatim su pomoću kalkulatora kalorija izračunali koliko je energije potrošeno na svaki od ovih zadataka. Rezultati su bili zapanjujući.

Dakle, tokom dana aktivnosti poput menjanja pelena, oblačenja, svlačenja, kuvanja, čišćenja, šetnje oduzimaju skoro hiljadu i po kalorija.

Tokom nedelje se ovoj količini doda još skoro 2,5 hiljade kalorija koje se nakupljaju zbog pranja veša, kupovine namirnica, pranja podova i drugih kućnih poslova. Tako, ukupno, roditelji troše više od 50 hiljada kalorija mesečno. To je ekvivalent skoro 43.000 serija popularne CrossFit vežbe(kombinacija čučnjeva, sklekova i skokova).

Dakle, ako se brinete što ste propustili trening, odmah prestanite - verovatno ste nesvesno dok ste brinuli o mališanu uradili set vežbi. Ovo naravno ne podrazumeva da odustanete od fizičke aktivnosti, već da osvestite da vas i vaši mališani održavaju u formi.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Beba kojoj je mama našla rešenje za alergiju na mleko TikTok/btswithdee