Roditelji daju sve od sebe da rade ono što smatraju da je najbolje za decu, u to nema sumnje. Savremene mame i tate opterećene su brojnim obavezama, pritisnuti svakodnevicom, pa često nemaju mnogo vremena za decu, iako bi verovatno i sami želeli da je drugačije.

Taj nedostatak vremena sa decom često nesvesno pokušavaju da nadomeste kupujući mališanima najrazličitije stvari, od najnovijih igračaka, preko odeće, do novih uređaja. To rade u želji da usreće svoju decu, a stručnjak za razvoj dece Loren Mehia upozorava da je to jedna od najvećih grešaka koju prave.

"Jedna od najvećih grešaka koju pravi generacija modernih roditelja je verovanje da možemo da kupimo svojoj deci magično detinjstvo. A u realnosti, magično detinjstvo znači... biti dete", napisala je Loren uz video u kojem se vidi dete kako srećno i zadovoljno trči po barama.

Najveća greška modernih roditelja TikTok/motherhoodandmontessori

Ona je roditeljima poručila da puste decu da budu deca, a to znači da imamo na umu da mališani mnogo više uživaju u jednostavnim stvarima, poput igranja napolju, u barama, blatu, u jurnjavi za loptom, nego u 74. igrački koju bismo da im kupimo. 

BONUS VIDEO:

Stvari koje čine detinjstvo srećnim TikTok/ emily_wehner

(Yumama/N. Z.)