Majke dečaka imaju ogromnu odgovornost: treba da odgajaju pravog muškarca koji zna da snosi odgovornost. Ali često majke, a da to same ne primete, prave određene greške u odgajanju dečaka.

Dakle, šta nikako ne bi trebalo da radite kao majka dečaka?

1. Nisko samopoštovanje - smejte mu se, čak i ako su njegovi postupci zaista veoma dirljivi. Objasnite svoj smeh svom detetu ispravno: "Smešno mi je da gledam tako malog dečaka kako priča kao odrasla osoba. Ponosim se tobom!" . Ovo povređuje ponos dečaka negde između četvrte i sedme godine. Kao rezultat majkinog podsmevanja dečaku, usvaja jedan od dva programa - ili prestaje da veruje ženama u principu, skrivajući od njih svoje neuspehe i probleme; ili prestane da bude aktivan kako ne bi pogrešio, što se u odraslom dobu pretvara u "muža na kauču" ili potpuni nedostatak ambicija.

2. Sve mislite i radite umesto njega - Majka treba da se konsultuje sa sinom i tako ga nauči da preuzima odgovornost za svoje postupke i donosi odluke. Ovo je veoma važan kvalitet! Uključite ga u kućne poslove, aktivnosti, porodične planove, pokažite mu šta je njegova odgovornost.

3. Sputavanje dečakove aktivnosti - Zadatak majke nije da potisne ovu aktivnost. Ako hoće u brdo – neka ide, ako hoće u boks – neka, ako hoće da prestane sa boksom i ide na fudbal – to je njegovo pravo. Mora da se okuša u mnogim stvarima, neka to uradi. Jedino upozorenje je da zapamtite da mu date odgovornost za svoje postupke. To ne znači da kada padne sa tobogana kažete - "rekla sam ti!", savetujte ga da sledeći put budete pažljiviji.

4. Ne date mu da izrazi svoje emocije - "Dečaci ne plaču" je jedna od najtoksičnijih fraza tokom odrastanja, jer i dečaci plaču i oni imaju emocije, i vaš dečak to treba da zna. Pokažite mu da je u redu da se oseća tužno i nezadovoljno, odnosno da ima osećanja i da nikako nije sramota da ih ispolji. U suprotnom, može celog života da potiskuje emocije, što je podloga za narušavanuje metalnog zdravlja.

BONUS VIDEO: 

Mama dobije čudne komentare za sina TikTok/Screenshot/alysse.gilbert

(Yumama/T.A.S.)