Mnogi roditelji imaju problem da "nateraju" decu da raspreme svoju sobu, pa se služe najrazličitijim metodama kako bi u tome uspeli. Jedan tata je otkrio kako je naveo svoju 11-godišnju ćerku da pospremi svoju sobu i izazvao oprečna mišljenja - neki kažu da je genije, drugi da je to što je uradio odvratno.

Ovaj tata je na forumu Reddit objavio pismo koje je poslao svojoj ćerki u ime Zubić vile, kako bi je naveo da pospremi sobu.

"Izvinjavam se što kasnim, ali kako postaješ starija, imaš sve manje mlečnih zubića koji ispadaju, pa sam sigurna da ti je svaki važan. Sada moram da budem iskrena. Stanje tvoje sobe nas je sprečilo da dođemo noću", navodi se u prvom delu pisma koje je navodno poslala Zubić vila.

Zatim vila devojčici otkriva da su pokušali nekoliko puta da dođu u njenu sobu, ali da je sve to bilo bezuspešno.

"Prvi pokušaj se završio gotovo tragično jer je cipela jedne od naših agentkinja zapela za nešto lepljivo na podu. Dok je pokušavala da se oslobi, gomila čarapa se prevrnula na nju i zamalo je ugušila. Ta buka je uznemirila velikog žutog psa i naš agent je morao da obustavi misiju. Drugi pokušaj je prošao još gore, naša agentkinja se saplela još na ulazu i uganula levo krilo. Srećom, veliki žuti pas je hrkao i nije čuo njen pad".

U pismu koje je tata poslao ćerki u ime Zubić vile piše još i da je vila "bila prinuđena da izvrši dnevni upad", te da je u tim neobičnim okolnostima odlučila da joj ostavi novac.

"Nadamo se da će ova razmena moći da se obavi na uobičajen način kada ti ispadne sledeći zubić", poručila je vila.

Ovaj tata kasnije je govorio za Newsweek, gde je objasnio da je na ideju za pismo došao pošto su "zaboravili na zubić vilu", zbog čega je devojčica ustala iz kreveta razočarana jer joj vila ništa nije donela.

"Kako smo već neko vreme pokušavali da je nateramo da pospremi svoju sobu, to je bila prilika da nauči lekciju", rekao je on.

Komentari na njegovu objavu na Redditu su bili podeljeni, pa tako neki kažu da je "dobio najvišu ocenu iz roditeljstva", "ne mogu da prestanem da se smejem, ovo je genijalno", "fantastično". Drugi, međutim, nisu baš oduševljeni metodama ovog tate: "Zanimljiv način da izmanipulišeš i slažeš svoje dete kako bi uradilo ono što želiš", "Imam radikalno mišljenje da ne mora baš sve da bude životna lekcija", "Užasna manipulacija", "Žao mi je, ali ovo me nije nasmejalo, mislim da je odvratno", pisali su neki u komentarima.

BONUS VIDEO:

Mama ima super trik kako da deca očiste sve za sobom TikTok/fawn_design

(Yumama/N. Z.)