Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li verujete u Zubić vilu? Predlažemo zabavne ideje za magiju i u vašem domu

Neka ispadanje mlečnih zuba bude deo magije! Zubiće sakrijte ispod jastuka i oživite mit o Zubić vili kod svoje dece.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Jeste li došli do trenutka ispadanja zuba i upoznavanja mališana sa pričom o Zubić vili? 

Mnogi smatraju da poreklo ove legende potiče iz amertičke književnosti. Priča o njoj se prvi put pojavljuje 1908. godine. Od tada, ona ne gubi na svojoj popularnosti u porodicama širom sveta. Prema legendi, Zubić vila posećuje mališane dok spavaju, uzima izvađene zubiće koji su stavili ispod jastuka i ostavlja detetu poklon kao zamenu. 

Kroz magijsku priču i iskrenu radost mališana, roditelji ovako uspevaju da deci približe važnost higijene zuba.

A kako to izgleda Zubić vila?

Karakteristike ovog mitskog bića variraju. Jedna od deci najdražih ideja jeste da ona ima krila, baš poput prave vile. Nekada ona čak može biti i muško, ili pak neka životinja. Varijacije su razne.

A šta ona radi sa tim zubićima koje uzima? 

Priča da vila od prikupljenih zubića pravi svoj zamak nama je nainteresantnija. Ideja je mnogo, a na roditeljima je izbor. Budite kreativni i osmislite zanimljivu priču. 

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Da li Zubić vila postoji?

Kada mališani napune sedam, osam godina, očekujte ovo pitanje!

Odgovor pripremite na vreme, ne dajte se zbuniti kada dobijete ovo neočekivano pitanje. 

Pre nego što date ikakav odgovor, saznajte šta to vaše dete zaista zna. Tek onda odlučite šta ćete odgovoriti. Ne mora značiti da morate prekinuti odmah taj magični san o vili. 

Uvek imajte na umu detetov uzrast i da li ovaj mit ima neku svrhu u njegovom životu. Ako mislite da vredi i služi, zašto da ne produžite još malo postojanje magije u detovom životu?

Ipak, ako mališani dođu sa mnogo konstruktivnih pitanja i sumnje, tada je iskrenost najbolja opcija. Budite nežni kada budete pričali. Na primer, iako kažete da vila možda ne postoji, ona je uvek deo bajke i uvek će biti zabavna i interesantna najmlađima. 

A dok vila postoji, predlažemo neke zabavne ideje

Uživajte u magiji dok još uvek možete i dok mališani veruju. Da biste iskoristili tu bajkovitu priču dok mališani još uvek veruju (i dok im zubići ispadaju) predlažemo neke zanimljive ideje. 

1. Poruke od Zubić vile

Birajte olovke u boji, kul stikere i lepe sveščice. Neka poruke od vile budu što interesantnije klincima. Budite obazrivi da u drugim situacijama, poput spiska za kupovinu, ne koristite iste papiriće i odate svoju tajnu.

2. Vilini jastučići

Slatki mali jastučići mogu biti deo ove tradicije. Neka to bude jastučnica sa delom gde će dete ubaciti zubić, a nakon toga tu pronaći svoj poklončić. 

3. Momenti pre nego novac

Ako detetu date izbor između posebnog dana sa porodicom ili neke nove stvari koju želi, mama i tata imaju dobre šanse za pobedu. Kupite karte za zoološki vrt ili zakažite neki interesantan izlet kom bi se dete obradovalo. Uvek birajte stvaranje uspomena i uživanje u zajedničkim momentima radnije nego poklone. Deca imaju dosta zubića koji se menjaju, biće vremena i za igračke.

Budite kreativni i uživajte.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica