Vojvotkinja Kejt Midlton i princ Vilijam često vode svoje troje mališana Džordža, Šarlot i Luisa sa sobom kada prisustvuju javnim događajima. I deca se uglavnom dobro ponašaju - u čemu je tajna?

Smiriti izbirljivo dete nikada nije lako. A još je teže kada ste majka koju gledaju milioni i komentarišu svaki vaš potez. Međutim, čini se da Kejt Midlton zna nekoliko roditeljskih tajni koje joj pomažu da kontroliše emocije svoje dece.

Često joj se dive zbog njene sposobnosti da smiri decu kada imaju napade besa ili nestašluka u nekoliko sekundi, a da pritom nikada ne izgubi prisebnost. Njena tajna je u sledećih 5 metoda vaspitanja:

1. Nežno miluje glavu deteta

Ako pogledate fotografije Kejt sa decom, nećete moći da ne primetite: među njima ima mnogo fotografija na kojima majka dodiruje glavu deteta. Štaviše, to nije slučaj na ličnim fotografijama snimljenim kod kuće. Kejt koristi ovaj gest u javnosti kao jedan od načina da smiri decu i natera ih da se ponašaju pristojno.

"Dodir glave je topao kontakt koji stvara trenutnu vezu između glave i deteta", kaže dr Rebeka Čikot, stručnjak za razvoj deteta i roditeljstvo, kako citira Bright Side.

2. Naginje se da uspostavi kontakt očima

Kad god vam je potreban blizak kontakt sa bebom, uključujući i kada želite da je umirite, korisno je da se spustite na nivo njegovih očiju. Stručnjaci kažu da ovo može učiniti vaše interakcije produktivnijim i pomoći vašem detetu da se oseća kao da ste tamo, da obraćate pažnju i da je spremno da sluša. Kada ste vi i vaša beba na istom nivou, to im pomaže da se osećaju bliže vama i sigurnije.

Inače, princ Vilijam je ovu tehniku preuzeo od svoje majke, princeze Dajane. Isto je radila i kada je javno komunicirala sa svojim sinovima.

3. Skreće pažnju deci

Kada se deca ponašaju neprikladno, Kejt pokušava da im skrene pažnju sa onoga što ih uznemirava ili iritira na nešto drugo, ili ih podstiče da naprave pauzu i pređu na nešto poput čitanja knjige ili slaganja slagalice. A takođe, prema vojvotkinjinoj pratnji, ona uvek vodi računa o tome da deca prave pauze u nastavi i da ne rade previše.

4. Vodi računa da njena deca provode dovoljno vremena u prirodi

Majka budućih monarha smatra da je bliskost sa prirodom dobra za fizičko i mentalno zdravlje dece. Kejt veruje da je uživanje u jednostavnim stvarima poput šetnje sa decom ključno za blisku vezu između roditelja i dece.

Ova knjiga sadrži efikasne savete koji će pomoći roditeljima da shvate odakle dolazi dečji bes, kako mu dati izlaz bez agresije i kako naučiti dete da se smiri. "Sećam se iz detinjstva da jednostavne stvari poput zajedničkog hodanja zaista oslobađaju napetosti i stresa", rekla je ona u jednom od svojih intervjua. Inače, šetnje po bilo kom vremenu su prepoznatljiva karakteristika kraljevskog vaspitanja. Čak ni kiša ne može da vas spreči da izađete na svež vazduh.

5. Ogledalo ponašanja dece

Prema navodima u medijima, ako se deca svađaju tokom igre ili se ponašaju neprikladno, mama Kejt počinje da ih imitira.

"Ako Džordž ima napad besa, Kejt se momentalno pretvara u trogodišnju devojčicu i kotrlja se po podu u potpuno istom naletu dečjeg besa. Kada dečak vidi kako glupo izgleda spolja, ne može da se ne nasmeje", pričaju očevici. A ako se mladi princ loše ponaša u društvu druge dece, Kejt može da mu zapreti da će ga dadilja sada odvesti kući. I ovo takođe funkcioniše!

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju Tik Tok/krystinkalvoy