Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAMA JE ZA KAZNU NATERALA ĆERKU DA HODA ISPRED AUTA DO ŠKOLE: Neki misle da je ovo sramoćenje deteta, drugi podržavaju

Neki misle da je ovo sramoćenje deteta i preterana kazna, drugi je podržavaju... Šta mislite o metodi majke koja je zbog neprimerenog ponašanja kaznila ćerku i naterala je da pešači do škole...

 Majka kaznila ćerku i naterala je da hoda do škole. Izvor: Quora/Emily Palmer

Nije uvek lako biti roditelj, posebno kada treba da disciplinujemo decu, da ih naučimo lepom ponašanju, kao i kada ih grdimo ili kaznimo. Postoje razni roditeljski stilovi i metode, u nekoj porodici neki dobro funkcionišu, dok u drugim oni ne bi bili efikasni.

Jedna majka objavila je neobičnu kaznu koju je smislila jer se njena ćerka nije lepo ponašala. Naime, ona je naterala ćerku da pešači do škole, dok se majka vozila autom iza nje i pratila je. Ona je na društvenoj mreži Quora objasnila: "Jutros je nekoliko ljudi gledalo moju ćerku kako hoda, a ja sam se vozila iza nje. Neki su me pitali zašto to radim, a drugi su me gledali. Svesna sam da ona ima 10 godina i hodala je jer sam joj ja rekla da to uradi.

Ćerka se nedolično ponašala, a onda je majka na ovaj način htela da je kazni kako bi joj skrenula pažnju da je njeno ponašanje nedopustivo:

"Rekla sam joj da pešači do škole jer je zaboravila da se ponaša prema odraslima. Rekla sam joj da hoda jer je njeno ponašanje prema meni i drugim odraslima bilo neprihvatljivo. Dok ne bude mogla da ceni besplatnu vožnju do škole i nazad, ona će hodati. Ja se vozim iza nje i staram se da do škole stigne bezbedno. Ja sam takođe mama koja nije ovde da joj bude prijateljica. Ja sam mama kojoj je u redu što se njeno dete ponekad ljuti na nju. Ja sam mama koja želi da ostavim ovaj svet boljim mestom nego što sam ga našla, pre svega kroz ljude koje sam u njega dovela", objasnila je mama.

"Nismo ovde da im budemo prijatelji. Ovde smo da osiguramo da odrastu u prijatelje koje vredi imati. Dakle, da, ona hoda. Razmišlja. Sazreva. Uči. Ona raste. A ja rastem. posmatrajući je", zaključila je.

Objava i postupak ove mame izazvalo je različite rakcije na društvenim mrežama. Dok su je neki podržavali i rekli da je dobro što želi da disciplinuje svoje dete, drugi su smatrali da je otišla predaleko.

"Iako razumem vaše motive, ne slažem se sa tim da ovo postane objava na društvenim mrežama. Kažnjavanje dece ne mora da se završi na internetu. To je oblik javnog sramoćenja", napisala je jedna korisnica društvenih mreža.

"Poniženje možda nije najbolji metod" - bio je još jedan od komentara neodobravanja.

"Bravo! Ja sam za to da roditelji poštuju svoju decu, ali ovo je prikladno ako vas to isto dete ne poštuje", rekao je treći.

Šta vi mislite - popunite anketu ispod!

Anketa

Da li je majka preterala što je kaznila ćerku da hoda do škole dok je ona prati autom?

  • Detetu neće škoditi da prošeta, kazna je opravdana.

    100% (10)

  • Preterano, mislim da je mogla da nađe bolje rešenje. Ovako ništa ne postiže.

    0% (0)

Da li je majka preterala što je kaznila ćerku da hoda do škole dok je ona prati autom?

Rezultati

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

08:58
ŠTA ZNA DETE ŠTA JE KILIMANDŽARO? Mali Ognjen (5) popeo se na najviši afrički vrh i UŠAO U ISTORIJU ALPINIZMA: Nisam se uplašio
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica