Jedna žena u Boliviji uhapšena je zbog zverskog načina na koji je kaznila šestogodišnju ćerku. 

Naime, ona je zapalila prethodno zavezane ruke detetu, kako bi je naučila da ne krade, pošto je prvobitno otkriveno da je ukrala slatkiše u obližnjoj radnji.

Prema pisanju lokalnih medija, devojčica je smeštena u bolnicu kako bi joj povrede bile sanirane, a majku je uhapsila lokalna policija, kao i očuha.

Sve je počelo kada se vlasnik radnje požalio majci pošto su kamere snimile kako devojčica i njena četvorogodišnja sestra kradu slatkiše. Da bi je naučila lekciju, zavezala joj je ruke i zapalila ih kao deo kazne. Portal News.com.au piše da je majka petoro dece nameravala da na sličan način kazni i drugu ćerku, ali je ona uspela da pobegne pošto je videla šta se desilo njenoj sestri. 

Vlasti u u međuvremenu pustile na slobodu tridesetsedmogodišnju majku, jer je u šestom mesecu trudnoće. 

"Majka je priznala da je vezala ruke ćerkama. Starijoj sestri je zapalila ruke, a najmlađa je uspela da pobegne kada je videla šta se dešava", izjavio je Ruben Dario Lobaton, direktor jedinice lokalne policije u gradu Kočabamba koja se bavi nasiljem

Šestogodišnja devojčica zadobila je opekotine drugog stepena do laktova, a biće neophodno da se urade još najmanje četiri operacije kako bi dete moglo opet da pomera ruke i dlanove. Takođe, pretpostavlja se da će joj biti potrebna i psihijatrijska pomoć da bi prevazišla ovu traumu.

Druga devojčica se trenutno nalazi pod nadzorom socijalnih službi.

Majka je rekla da joj je žao i da je samo želela da nauči decu jednu lekciju.

"Vratiću moje ćerke, nisam pomislila da će do ovoga doći, zato što sam samo želela da ih uplašim, ništa više. Posvećena sam deci, radim i brinem se o njima", kazala je majka.

Pročitajte i...