Oblačenje učenika za školu je tema koju je sve više prisutna na roditeljskim sastancima, u kućama, na nastavničkim većima, ali i na društvenim mrežama. Nastavnici smatraju da je situacija posle 2020. godine, kada su deca bila na online nastavi na daljinu, postala još ozbiljnija, odnosno da su deca izgubila kodekse kada je reč o garderobi koju je pristojno nositi u školi.

Tako su kratke suknje i goli stomaci zamenili farmerke i pristojne majice kratkih rukava, a dečaci su počeli da dolaze u trenerkama sa kapuljačama, podsećajuć na "navijačku grupu". Kako bi tome stala na kraj i podsetila učenike pred polazak u školu kako da se obuku, XIII beogradska gimnаzija je na društvenim mrežama objavila šta je sve zabranjeno.

U opisu objave piše: "Pravila oblačenja za novu školsku godinu. U školu je zabranjeno dolaziti nepristojno odeven, a to znači: u šortsevima ili bermudama, mini suknjama, helankama, trenerkama, kratkim majicama koje otkrivaju stomak, majicama sa bretelama. Zabranjene su i kapuljače. Učenici koji budu dolazili u školu nepristojno odeveni, biće najpre dva puta opomenuti, a zatim će im biti umanjena ocena iz vladanja.

Ovaj post je počeo da kruži mrežama, a većina roditelja i korisnika bila je saglasna sa ovakvom odlukom. Ipak, postoji manjina koja misli da se za neke odevne predmete ipak preteruje.

Šta vi mislite o ovoj temi? Popunite anketu uspod!

Sa druge strane, mnogi se zalažu da se u školama uvede đačkauniforma, a kako navode, tada bi svi učenici izgledali pristojno i bili bi jednaki, ne bi se neki izdvajali po preskupim patikama i markiranoj garderobi.

Da li ste vi za uvođenje uniformi u srpskim školama? Popunite anketu uspod!

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Osnovna škola Vuk Karadžić u Zvečanu  Kurir televizija