Otac Predrag Popović na svom Youtube kanalu često priča o duhovnim i životnim temama, daje savete i za roditeljstvo, partnerske odnose i očuvanje porodice. U jednom videu govorio je o tome koje 3 stvari su prema njegovom mišljenju važne da bi se dete razvilo kako treba - u prave ljude:

"1. Dete treba da se bavi jednim sportom. Neka bira sam, neka dobro izabere, ali kad krene, nemojte da se predomišlja, pa da menja sto sportova. Sada treba da gutra to. Sport jeste rasterećenje, razonoda, ali treba da se prihvati i malo ozbiljnije, mora da se istraje do kraja. Ako vaše dete menja sportove na mesec dana, sutra nijedan zadatak neće kao čovek da izgura do kraja. Biranje sporta za dete nija lako. Ako je dete asocijalno, gurajte ga tamo gde ima više dece, folklor, fudbal, košarka, vaterpolo... Ako je dete društveno, onda može samo da bira, ako ima problema sa kičmom i astmom, plivanje...

2. Trebalo bi, ako ima sluha, da svira jedan instrument. Muzička inteligencija iznad svih inteligencija koje postoje, iznad matematičke, iznad bilo koje inteligencije...

3. Da ima kućnog ljubimca - Kroz odnos sa životinjom imaće tu komunikaciju, naučiće da voli životinje, naučiće odgovornost da tu kucu mora da šeta, da brine o njoj, da mazi... Ako je devojčica emotivna, može da zagrli kucu, pa će joj biti lakše... U suprotnom, može da se povuče u sebe.

Moraćete vi kao roditelj da se žrtvujete, ali vaše dete uz fizičku aktivnost i sviranje instrumenta razvijaće svoju inteligenciju, ispoljavaće svoje emocije kroz sviranje. Na osnovu tonova deteta, vi ćete moći da odredite u kakvom je dete stanju. Ne mora dete da svira, može da slika, da piše pesme - neka vrsta umetničke kreativnosti.

Samim tim, dete će već da ima neke obaveze, i škola na sve to, kada dođe kući, imaće mali period kada će moći da koristi tablet, računar i ostalo, a da se ne primeti. Dete treba zaokupirati.

Kada vam deca dođu do nekih godina 7,8. razred, 1. godina srednje škole, dajte vaše dete negde da radi, u toku raspusta da zaradi novac. Da može da zaradi da ima svoj dinar, a ako mu zatreba vi mu dotirajte, naučiće da ceni dinar.

Naša uloga kao roditelja jeste da spremimo svoje dete za život, jer mi nećemo biti tu zauvek."

(Yumama)

BONUS VIDEO:

ČAČAK: ŠKOLA BEZ NASILJA  Kurir TV