Prema astrolozima, horoskopski znak može mnogo da otkrije o karakteru osobe, bilo da je reč o detetu ili starijoj osobi. Međutim, oni takođe tvrde i da jedan horoskopski znak karakteriše najveće ljutice.

Horoskopski znak koji lako može da izgubni kontrolu i da eksplodira definitivno je Ovan. Pa ukoliko i vi imate dete u ovom horoskopskom znaku, nemojte da vas iznenadi ako se ljuti više od očekivanog.

Ovnovi su po prirodi stravstveni, energični i ambiciozni, ali isto tako i vrlo temperamentni. Kada se nađu u situaciji koja im se ne sviđa, lako može da eksplodira i da izgubi kontrolu.

Ne podnose frustracije i često se bore protiv prepreka koje im se nađu na putu. Kada osete da ih neko ometa u ostvarenju svojih ciljeva ili da im neko kvari planove, mogu vrlo lako da postanu nestrpljivi i impulsivni.

Deca, svađa, vrtić, igračke
Shutterstock Deca se otimaju oko igračke u vrtiću

Šta možete očekivati od njih?

Ovan će svoj bes često da ispolji na vrlo direktan i agresivan način, pa će često i glasno da viče, lupa vratima, udara po stolu ili čak da ima nekontrolisanu gestikulaciju. Takođe, neće se ustručavati da kaže sve što ima na umu, bez obzira na to koliko bi to moglo da bude neugodno za druge.

Ali ne brinite jer oni obično i brzo zaboravljaju svoj bes. Nakon nekog vremena, kada se smire, shvatiće da su možda preterali u svojoj reakciji i pokušaće da poprave stvari.

Mama, dete, nervozna, svađa
Shutterstock Dete besni

Kako se nositi sa Ovnovim besom?

Najbolje je da mu date malo prostora i vremena da se ohladi i da mu tek onda priđete da porazgovarate. Takođe, važno je da ne reagujete na isti način kao što je on reagovao jer to može samo dodatno da pojača njegovu ljutnju.

(Yumama/Index)