Jelena Đoković je veoma posvećena vaspitanju svoje dece, Stefana i Tare, a vrlo često se vodi knjigama dr Šefali Sabari, za koju tvrdi da je potpuno promenila njen pogled na roditeljstvo.

Dr Šefali koja je nedavno dala ekskluzivan intervju za Yumamu, zalaže se za 'svesno roditeljstvo' u kom i roditelji treba da preispitaju sebe, svoje ranije vrednosti i uverenja. Kako ona kaže, roditelji treba da slušaju sebe, da bi mogli da saslušaju dete i da im obezbede odrastanje kakvo im je potrebno. Jedna majka koja se vodi istim principima roditeljstva kao i Jelena Đoković, otkrila je kako je ona uspela da zaboravi na borbu sa decom i ishranom.

"Ja sam prestala da se borim sa ćerkama oko toga šta će da jedu. Ranije sam se mučila, molila, postavljala ultimatume da progutaju kašiku nekog povrća, a one okretale glavu sa polusažvakanom hranom u ustima", priča jedna majka koja primenjuje principe dr Šafali, i dodaje:

"Sad sam napunila frižider i ostavu samo kombinacijama zdrave hrane i puštam ih da izaberu šta će da jedu. Ne samo da je manje stresa, nego mi je mlađa pre neki dan prvi put pojela kuvanu šargerepu. To nije radila još otkako je bila beba. A sad je sama uzela kad je videla koliko svi mi uživamo u tom jelu."

dete-hrana-povrće.jpg
Shutterstock Dete jede povrće

Ono što dr Šefali preporučuje jeste i da roditelji meditiraju po 15 minuta dnevno, a znamo da to praktikuju i Novak i Jelena.

Novak Đoković, Jelena Đoković
Printskrin, Instagram/jelenadjokovicndf Novak i Jelena Đoković

(Yumama)