Neka deca su jednostavna osetljivija od drugih, i te emocije se mogu videti od prvih dana. Što budu stariji to će više pokazivati svoju ranjivost, a neki će čak pokušavati svoje emocije i da sakriju, da se prave da ih neke stvari ne dotiču iako duboko u sebi ne misle tako.

Visoko emotivna deca su vrlo osetljiva, i prema njima treba biti nežniji i obazriviji, a ako je sudeći po astrologiji, takvu decu odaju ova tri horoskopska znaka:

Ovan

Ove bebe imaju glasan plač i roditelji moraju da budu spremni da im udovolje jer inače neće prestati da pleču. Ovnovi imaju srce, vole da pomognu i da izađu drugima u susret, ali isto tako traže rezultate. Ovnovi vole svoje bližnje, braću, sestre.

Rak

Ova deca znaju od srca da vas nasmeju, da zaplaču za svaku sitnicu, imaju pamćenje veliko kao cela planeta. Oni su zaista posebni i njihove emocije plene gde god da se pojave.

Ćudljivi su, skloni promenama raspoloženja, plakanje im je glavno stanje emocija jer ih na taj način najbolje izražavaju. Ukoliko ima brata ili sestru, nikako da više pažnju posvećujete tom detetu jer njegov stomak to ne može da izdrži. Za roditelje je važno da pokazuju emociju, bilo koju, dobru, lošu ali nikako nemojte biti ravnodušni. Osetljiv na uvrede. Mali Rak je isti i kad odraste, pa čak i kad ostari.

Mama, ćerka, devojčica
Shutterstock Mama i ćerka se grle

Riba

Ova deca su pravi sanjari, puni iluzija, mašte i potrebe da se maskiraju ili sakriju iza nekog drugog, neke druge osobine koja nije njihova. Oni su nežne duše koje roditelji dobro moraju da paze i čuvaju, a kako im vi budete pružali, takve i rezultate očekujte.

(Yumama)