Svako dete je ponekad tvrdoglavo, i nije lako da se izborimo sa njima, ali da li znate da njihovo ponašanje mogu da odrede i horoskopski znaci? Datum u kom je rođeno vaše dete određuje i njegov horoskopski znak, a astrolozi su izdvojili tri znaka koja smatraju najtvrdoglavijim, i za koje vam definitivno trebaju čelični živci.

Evo koji horoskopski znaci mogu da budu nezgodni za vaspitanje jer su vrlo tvrdoglavi i svojeglavi:

Bik (20. april do 20. maj)

Prva i osnovna osobina deteta u horoskopskom znaku Bik je da ne vole da ih neko gura u ono što ne vole. Vrlo lako mogu da pokažu bes, čak i unajmanjim sitnicama, kao što su oblačenje.

Nemojte im nametati previše svoje volje jer ćete uvek nailaziti na otpor. Što su stariji, biće nervozniji ako ih neko uznemirava, a samim tim i agresivniji. Oni su željni maženja, lepih reči i priča, a obožavaju da provode vreme sa ostalom decom. Ako im je dosadno, možete da očekujete i da bacaju stvari po kući.

Jarac (21. decembrar do 20. januar)

Mali Jarčevi su prilično usamljeni i često imaju osećaj neobjašnjive krivice. Vrlo su odgovorni u odnosu na svoju porodicu, sestru, brata, na okolinu. Veoma su ozbiljni, a kada se suoče sa neuspehom mogu da pate, da imaju komplekse, pa nemojte nikada da dozvolite da se sukobe sa problemima koji su preveliki za njeov uzrast.

Kako bi ova deca mogla da steknu poverenje u druge, treba da osete da im nudite bezuslovnu ljubav i nežnost, i da to nikada neće doći u pitanje. Pokažite im to gestovima i delima, kako bi osetili da mogu da se naslone na zaštitničke ruke. Nikada ih ne ucenjujte jer će im se to urezati duboko u sećanje, a kasnije će misliti da se ljubav menja, kupuje, prodaje i ponovo se vraća.

Svađa, dete, mama
Shutterstock Mama grdi dete

Lav (23. jul do 22. avgust)

Ova deca su rođena sa puno energije, i koliko god vi njih da sputavate oni su sve jači i aktivniji. Često znaju da vrše pritisak na drugu decu, pa morate da budete pažljivi jer njegova snaga mora da se kanališe na jedan normalan i konstruktivan način. U suprotnom, imaćete veliki problem sa njima tokom života. Posebno je kritičan pubertet jer se tada ova deca lome, postaju pravi lideri i životni autsajdrei.

Roditelji moraju da ulože dosta napora kako bi dete Lava izveli na pravi put. Ne bi bilo dobro da budete previše strogi jer može da bude kontraproduktivno, ali umerena doza strogoće je poželjna.

(Yumama)


(Yumama)