Svaki roditelj se našao u situaciji da mu se dete uznemiri u trenutku i da ne zna kako da mu pomogne jer ne može da shvati ni šta želi. U moderno doba to se naziva tantrum, starije generacije bi rekle bezobrazluk, ali šta god da je, nije prijatno.

Jedna mama je na društvenim mrežama podelila snimak takve situacije, ali i rešenje koje je dovelo do uspeha u rekordnom roku. Oni su izmislili 'srećnu stepenicu' i to je bila genijalna ideja za njihovog sina. Verujemo da se ni oni nisu nadali takvoj reakciji.

"Moj sin je imao jedan od onih trenutaka koji je rezultirao besom i krokodilskih suzama. Moj muž mu je bukvalno rekao: 'da li možeš da odeš i sedneš na srećnu stepenicu, i vratiš se kada budeš srećniji?'"

Dečak se uputio ka stepenici i posle 10 sekundi vratio se kao da se ništa nije dogodilo. Mami se ova metoda svidela, pa ju je i sledeći put iskoristila.

"Sledeći put kad smo probali isto, snimila sam ga da vidim da li će delovati magično brzo kao i prethodni put, ali ovog puta mu je trebalo 0.001 sekund da izađe iz besa. Srećna stepenica je apsolutno uspela, brže nego što sam mogla da zamislim", rekla je.

Pogledajte njihovu metodu:

Brzo smirivanje nervozne dece Instagram/amylouisecrisp.x

(Yumama)