Situacija da se dete 'izgubi' u marketima i tržnim centrima nije retkost, a jedna mama je na svom TikTok nalogu objasnila sjajan način koji će vam pomoći da ga što pre pronađete.

Mama troje dece je upozorila na to da nikada ne treba 'tiho da tražite' svoje dete, već da sve vreme govorite njegov opis. Ona je ovaj savet uspešno iskoristila kada je jedan od njenih sinova nestao dok su bili u kupovini, pa je odlučila da ga podeli kako bi što više ljudi moglo da ga iskoriste.

"Ako dete ikada nestane na javnom mestu, a to se dešava i najboljim roditeljima, počnite glasno da ga tražite. Nemojte da budete tihi. Počnite da vičete njegov opis dok gledate okolo", rekla je, a onda objasnila svoju situaciju:

"Zvučaće ovako: 'Tražim dečaka, pet godina, kratke smeđe kose, smeđih očiju, nosi crvenu majicu i crni šorts', i nastavite da ponavljate iznova i iznova."

mama-dete-šetnja.jpg
Shutterstock Mama i dete u šetnji

Objasnila je da je u tom trenutku svaka osoba počela da se okreće oko sebe i traži njeno dete, a u najboljem slučaju neko od njih će i pronaći vaše dete i vratiti vam.

"U najgorem slučaju, i da je neko otišao sa vašim detetom, veća je verovatnoća da će ga pustiti jer shvata da bi neko mogao da ga ugleda pošto svi znaju kakvo dete tražite", rekla je.

Priznala je da biste u tom trenutku mogli da se osećate pomalo glupo ali je i upozorila da bi posledice mogle da budu mnogo gore. Njen savet su podržali brojni roditelji koji su joj se zahvalili i rekli da im u takvim situacijama tako nešto ne bi palo na pamet.

(Yumama)