Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO MALA DECA NE TREBA DA BUDU GOLA NA MORU: Ovo su tri jaka razloga i utiču na njihovo zdravlje

Autor Sandra Krstanović

Ovo nije stvar mode, već ozbiljnih opasnosti koje vrebaju.

 dete i more.jpg Izvor: Shutterstock

Nekada su deca bez problema išla gola po plaži, međutim danas ćete takvu sliku videti retko najčešće zbog čestih upozorenja na pedofiliju. Iako ćete među roditeljima često naići na polemiku da li dete treba slikati golo i kačiti takve slike na društvenim mrežama, stručnjaci upozoravaju da to nije tema za raspravu već svaki roditelj danas na prvom mestu treba da razmišlja o bezbednosti svoje dece.

Možda će vas zanimati

Kako bi boravak na letovanju vama i vašoj deci bio prijatan treba ipak imati na umu da sačuvate svoju privatnost posebno na mestima gde ima dosta ljudi. Pedofilija je skrivena i teško možete da je uočite, zato je najbolje obući detetu kupaći kostim ili pelenu i jednostavno se opustiti bez straha. Međutim, druga stvar koja je mnogo značajnija zbog čega vaše dete ne treba na plaži i u moru da bude golo jesu higijenski razlozi.

 dea, more, kupaći
Deca se igraju na moru
Izvor: Shutterstock

Devojčice su posebno osetljive, i boravak i bazenu, moru i na pesku bez gaćica i pelena može biti jako opasno i rizčno posebno zbog baktrija koje često mogu biti uzrok urinarnih infekcija i drugih kožnih oboljenja.

I treća stvar mala deca još uvek ne mogu da kontrolišu obavljanje male i velike nužde, zašto da sebi i drugima stvarate neprijatnost posebno u moru i bazenu. Nije u redu da vaše dete vrši nuždu u vodi u kojoj se svi kupaju. Ovo su dovoljno jaki razlozi da vaše dete ne bude golo na moru ili bazenu, sačuvajte privatnost i naučite dete od malih nogu da u javnosti važe drugačija pravila nego kod kuće i da se ona moraju poštovati.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica