Počela je vladavina Blizanaca, i sve bebe koje se rode između 21. maja i 20. juna nosiće baš taj horoskopski znak.

Predstavljamo vam karakteristike ovih upornih beba, mogu vam pomoći da ih bolje razumete i lakše se nosite sa odrastanjem:

1. Oni su super pametni

Blizanci su među najpametnijim znakovima i naginju ka genijima. Obično su vešti u tehnologiji, pa bi za njih računar ili bilo kakav gedžet bio idealan poklon. Jako rano mogu i da pokažu talenat za muziku, govor ili čitanje. Šta god da je u pitanju, život neće biti dosadan dok god beba blizanac puzi po kući. Multitasking je prirodan za znatiželjne Blizance koji bez problema idu sa jednog na drugi zadatak kako bi sprečili dosadu.

2. Male verbalne sile

Blizancima vlada planeta komunikacije Merkur, što objašnjava zašto su mališani roženi pod ovim znakom takve verbalne sile. Od rođenja im treba čitati knjige i razmišljati da ih u kasnijoj dobi podstičete na učenje još nekog jezika. Vašem 'ćudljivom' detetu će verovatno biti potrebna neka smernica u onome što je prikladno kada da kažu, ali ono što je sigurno - Blizanci su rođeni pripovedači. Jedina stvar na koju treba paziti jeste to što Blizanci nekada preteraju i vole da ulepšavaju istinu.

Dete se igra
Shutterstock Dete se igra

3. Puni su energije

Oni su prirodni istraživači i uglavnom veoma rano počnu da puze i da se kreću. Retko miruju, i ne vole da budu zatvoreni. Jednom kada vaša beba ustane i krene, bitno je da je u svakom trenutku držite na oku.

4. Vole da se druže

Deca Blizanci su jako društveni i uživaju da budu okruženi vršnjacima. Svojom beskrajnom energijom, smislom za humor i snažnim liderskim sposobnostima, Blizanci su omiljeni i voljeni. Vodite svoje dete na dečije igralište što češće jer to su aktivnosti od kojih će procvetati.

Deca se igraju
Shutterstock Deca se igraju

5. Nepredvidivi su

Rutinski definisano nije karakteristika Blizanaca. Oni ne vole da se drže određenih stvari, pa nemojte da se čudite i ako ne želi da se drži rasporeda spavanja.

6. Teško se odlučuju

Za Blizance kažu da su dvolični, a oni zapravo imaju poteškoće u donošenju odluka jer se puno premišljaju. Roditelji koji su odlučni i dosledni mogu da stvore sigurno mesto za Blizance i da im pomognu da premoste neodlučnost.

Porodica
Shutterstock Porodica

7. Vole interakciju i stimulaciju

Od rođenja su vrlo budni i vole pažnju i interakciju svojih roditelja. Ne vole da budu sami i vole kada neko razgovara sa njima. Verovatno će i progovoriti pre svojih vršnjaka. Čudni zvukovi i smeh oduševiće bebu Blizanca, ali on nije ljubitelj buke i haosa.

8. Uvek ostaju deca

Blizanci su opasno pametni, ali nisu podmukli intelektualci. Petar Pan koji je zauvek ostao dete bio je Blizanac, a mnogi koji su rođeni u ovom horoskopskom znaku pokazuju svoju dečiju stranu i kada odrastu. Često su jako duhoviti, imaju sjajan smisao za humor i vole praktičnu šalu.

(Yumama)