Na društvenoj mreži Tviter povela se rasprava o vaspitanju dece. Pitali su se da li je bolje da probleme sa decom rešavaju mirnim putem ili je bolje koristiti onu staru varijantu "batina je iz raja izašla".

"Brate mili, svaka čast svima što s decom sve rešavaju mirnim tonom, ja se po ceo dan derem kao neki konj ovde. Inače, ljudi do nekog uzrasta imaju konstantnu tendenciju ka samouništenju padom na glavu sa velike visine", glasi tvit koji je izazvao veliku pažnju.

Mnogi su bili saglasni sa njom i takođe podelili svoje čuđenje kako nekim roditeljima uspeva da razmirice sa decom rešavaju bez drastičnijih mera.

"Prikriveno mrzim te roditelje", bio je jedan komentar, dok su neki bili i "Ja mrzim što ne mogu da budem jedan od njih. Nije da nisam probala, ali ne ide nikako", dok je jedan bio još interesantniji i glasio: "Sa decom i teroristima se ne pregovara".

Neki su podsetili i na to da je možda delotvornija metoda - slanje u ćošak.

"Kada prekardaši, kod mene je ključ u mirnom, tihom, i što je najbitnije, doslednom kažnjavanju - u ćošak. Nikad tuča, ponekad se podvikne, ali lepo u ćošak na 30 minuta, i to da gleda u ćošak, a ne u mene. I da se ne čuje glas. Bude jednom u mesec dana, već 5 godina. Preporučujem", još jedan je od komentara.

Ipak, i pored velikog broja pristalica na strože vaspitavanje i roditeljstvo, javili su se i oni koji smatraju da nade uvek ima, te da su deca svakako razumna, i da im nisu im neophodne niti batine, ali i neke druge metode.

"Sve je to uzaludno, kad prođe vreme kajaćete se za svaki povišen ton", glasio je jedan takav.

Za koju metodu ste vi?

(Yumama)