Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DECA SA TANTRUMIMA BIĆE BOGATIJA I USPEŠNIJA: Stručnjaci otkrili da histerija otkriva borbene malce

Pustite decu da izraze svoje nezadovoljstvo.

 Dete, plače, histeriše, nervoza_1549742135.jpg Izvor: Shutterstock

Tantrumi su sigurno nešto od čega se roditeljima diže kosa na glavi, ali nemojte da vas obeshrabre. Sprovedeno istraživanje otkrilo je zbog čega je dobro da deca prolaze kroz tantrume.

Istraživanje objavljeno u Razvojnoj psihologiji pratilo je uspehe i obrazovanje dece koja su pohađala školu u Luksemburgu i utvrdili da su oni koji su se odupirali autoritetu oi prkosili svojim roditeljima u pubertetu, sklini da se duže školuju, stiču visoko obrazovanje i imaju uspešnije karijere.

Možda će vas zanimati

Druha studija Univerziteta u Pensilvaniji, takođe podržava tu teoriju. Psiholog Angela Dakvort rekla je da ako deca od ranog detinjstva pokažu borbenost, veća je verovatnoća da će imati uspešnije karijere. Ona je borbenost opisala kao "istrajnost i strast prema dugoročnim ciljevima".

Baš zbog toga kada dete bude imalo tantrume koji traju i traju, deluju kao večnost, setite se da će uskoro postati uspešni mladi ljudi, i neka vas to uteši.

Mnogi roditelji se pitaju da li je vrištanje i histerija normalan i prirodan deo razvoja, a psiholozi kažu da jesu! Deca često nemaju reč kojima bi izrazili svoje emosije ili osećanja, a tantrumi su upravo jedan od načina da to pokažu, i da pokušaju da vam skrenu pažnju da im ne odgovara ono što se dešava oko njih.

 Dete koje histeriše
Dete koje histeriše
Izvor: Shutterstock

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica