Iskazivanje besa kod dece ili kako se to moderno naziva - Tantrumi, vrlo su neprijatni za roditelje kada se dešavaju u javnosti, ali važno je znati da tada ne vičete na svoje dete jer time samo pogoršavate situaciju.

Na internetu je postala viralna fotografija dva muškarca koji stoje i gledaju u dete koje se baca po podu jer očigledno nije dobilo ono što je u tom trenutku poželelo. Ali muškarci stoje mirno iako je oko njih mnogo ljudi, da li biste vi uspeli da se ovako ponašate ili biste rekli detetu "ne plači", "ne sramoti me" i crveneli od blama?

Evo zašto oni rade ispravnu stvar!

Oni devojčici nisu dozvolili ono što želi, zbog čega se i uznemirila ali su je otac i deda pustili da izrazi svoje emosicije i ni jedan od njih se ne stidi predstave koju izvodi usred tržnog centra.

Otac koji je postavio ovu fotografiju, uz nju je napisao:

"Ovaj post govori o samo jednoj stvari, a to je osećati se prijatno prilikom neprijatnog. Ne postoje savršeni roditelji, ali jednu stvar koji su me moji naučili je da ne treba da budem roditelj na osnovu onoga šta drugi misle. Otac me je uvek puštao da ispoljim svoja osećanja, pa iako se to dešava na javnom mestu i deluje neprikladno. Ne sećam se da je nekada rekao 'Sramotiš me' ili ' Ne plači'. Tek nedavno sam shvatio koliko je ovo bilo važno za moj sopstveni emocionalni razvoj. Naša deca uče i obrađuju toliko informacija da nekada ne znaju šta da rade sa tim novim informacijama koje dolaze do njih."

Ovo je važna slika za sve roditelje koji prolaze ovu fazu sa decom! Važno je da naučimo da se osećamo prijatno u neprijatnom trenutku, da se strpljivo i spokojno nosimo sa nestašlucima naše dece. Deca su deca, samo jednom u životu.

Histerija kod dece
Printskrin, Facebook/Милан Б. Бандић Histerija kod dece

Ova slika izazvala je brojne komentare, pa dok jedni podržavaju ovo ponašanje muškaraca, drugi smatraju da je potpuno nedopustivo. Šta vi mislite?

(Yumama)