Napadi besa su, nažalost, redovan deo života kada imate malu decu u kući. 

Jedan kalifornijski tata, dok je bio na odmoru u Meksiku sa svoje tri devojčice, ostao je sam sa ćerkama. Mama je otišla napolje da obavi na kratko nešto, a dve devojčice, trogodišnja Džordžija i šestogodišnja Dženeviev, shvatile su taj odlazak kao ličnu uvredu. Tata nije znao šta ga je snašlo kada je istog trena nastupio napad besa obe devojčice.

Obučene i spremne za polazak na bazen, obe su zabacile glavu unazad i počele da histerišu. Dženeviev je imala vodeću ulogu, neprestano vičući: "Mama". Malena Džordžija je pratila stariju sestru, što uopšte nije olakšalo situaciju ovom tati.

Srećom, tata je imao trik u rukavu, i to takav da bi svaki roditelj trebalo da ga upamti i zapiše. Dok su plakale, on ih je prekinuo i pretvorio čitav napad panike u jednu igru koju svi igraju. Kao u bilo kojoj igri, svako ima pravo na svoj red, te ih je utišavao obe dok on glumi da plače par sekundi. Pogled na licima devojčica u tom trenu sve govori.

Možemo primetiti da Dženeviev zaista želi da nastavi sa plakanjem, ali je ipak ostala dobra devojčica koja čeka svoj red. I kada počne da plače ili proba da uzme sestrin red, tata je na vreme prekine, kako se ne bi pretvorilo u ozbiljan plač.

U vrlo kratkom vremenskom periodu obe devojčice su prestale sa plakanjem i smirile se. 

"Ovo sam primeio pre par godina sa jednom od ćerki. Svaki put upali." 

Zaista, tako jednostavan trik je pred nama, a nikada nam nije palo na pamet. Sve to im pruža mogućnost da uspostave kontrolu nad svojim emocijama, što je u suštini s vremena na vreme potrebno svakom detetu.