Roditelji većine tinejdžera znaju kako je teško naterati ih da srede i očiste svoju sobu u kojoj gomilaju odeću, prljave tanjire ili hranu. Sa istim problemom susreo se i tata Čad Mekhant, koji kaže da je svakodnevno decu upozoravao na to da moraju da pospreme za sobom.

Nedavno je na Fejsbuku podelio post koji je oduševio mnoge. Kazao je kako je konačno uspeo da reši problem sa spremanjem, a bilo je dovoljno da kupi pakovanje crnog pirinča, prenosi "DailyRecord".

"Dakle, i ja imam decu tinejdžere. Stalno se svađamo oko toga da ne treba da jedu u svojoj sobi i da treba da vraćaju prljave sudove u kuhinju. Zapretio sam im da će im se useliti miš, što će dovesti do useljavanja još njegovih prijatelja u kuću. Umorio sam se od ponavljanja jednog te istog i odlučio sam da im dam lekciju", objašnjava tata.

"Kupio sam u prodavnici pakovanje crnog pirinča i zrna posuo po njihovom ormaru, pod krevetom. Izgledalo je kao mišji izmet. Prepali su se, i ne moram posebno da ističem, ali više nemamo problem sa čišćenjem sobe", objasnio je Čad.

Njegov post na društvenim mrežama podeljen je više od 87.000 puta, a zahvalni roditelji ga hvale u komentarima govoreći kako će i sami da probaju trik. Neki su ga prozvali genijalcem, drugima je snalažljiv, a većina kaže da je duhovit.

yumama/superzena