Novopečeni očevi su obično zbunjeni zbog silnih promena koje se odjednom dogode kada beba stigne kući.

Jedan duhoviti tata je odlučio da napiše spisak 10 stvari koje je naučio u prvih 160 dana roditeljstva, a uz to je podelio i nekoliko šaljivih saveta za sve novopečene roditelje. Spisak je objavio na svom profilu na Tviteru.

1. Briga o detetu se uglavnom vrti oko kakice.

Koje je boje? Kad je zadnji put kakilo? Da li se mučio dok je kakio? Imamo li dovoljno pelena za sledećih deset velikih nuždi? Moram slikati ovu kakicu da pokažem lekaru. Od sada će vaša galerija biti puna fotografija - kakice!

2. Nažalost, postoji odeća koju će nositi samo jednom pre nego što je preraste.

Bez veze! Savet: nemojte kupovati skupu odeću!

3. Bez obzira na to koliko ste frustrirani zbog bebe, ona će vas razoružati u tren oka - osmehom. Manipulatori mali!

4. Rezervna odeća za bebu je preko potrebna, ali rezervna odeća za roditelje je još važnija. Povratiće po vama i smejati se.

5. Morate imati spremljenu bazu podataka o apotekama koje rade 24 sata dnevno. Proverite apoteke u bolnicama. Ili se zatvaraju kasno ili su otvorene 24 sata. Nakon nekog vremena znaće vas po imenu.

6. Potrebno je mnogo čitati o roditeljstvu.

Neka vam knjige ili internet izvori budu uvek na raspolaganju.

7. Sastavite plejlistu (za krizne situacije)!

Sastavio sam plejlistu pomoću koje je razoružavam kad je besna ili iznervirana. Testirao sam je i na bebama svojih prijatelja.

8. Možda mislite da ste dobra osoba, ali zapravo ste sadističko biće koje će radost naći u tome što vaša beba odbija druge ljude i želi samo vas.

9. Ta mala bića uvek pokušavaju da umru, a posao roditelja je da ih zaustave.

Bebe će se poželeti da se otkotrlja sa kreveta, hteće da žvaće vrh punjača za laptop, progutaće novčić koji vam je upravo ispao iz džepa. Vaš posao je da sprečavate 24 sata na dan sve te opasne situacije.

10. Nakon dolaska bebe, vaša rutina se potpuno menja. Ako vam je pomoć dostupna, prihvatite je.

Ako sebi možete priuštiti dadilju, nabavite je. Ako ste zaposleni, uobičajenim rokovima dodajte dan ili dva. Ako imate klijente koji imaju razumevanja za vašu situaciju, poput mog, možda čak i malo derište dovedete na nekoliko sastanaka.

Tata je za kraj počastio čitace i bonus lekcijom. Kada dobijete bebu, nijedan mobilni nema dovoljno memorije za sve fotografije koje ćete napraviti. Savetuje da uzmete posebnu memorijsku karticu samo za fotografije ili u krajnjem slučaju kupite još jedan mobilni.

Yumama/miss7mama.24sata