Pišućina popularnoj stranici Redit, jedan tata je objasnio kako on i supruga imaju potpuno drugačije vaspitne metode. Čest je to problem u brojnim porodicama, pa je odlučio da potraži savet i mišljenje neznanaca.

Kako je ovaj tata istakao, sve je krenulo od toga da je hteo da poduči svog sina Tima da ne bi trebalo bicikl da ostavlja napolju.

Dečaku su stalno govorili da, nakon što završi sa igrom, treba da odnese bicikl u garažu kako ga niko ne bi ukrao, ali on ih nije slušao. Kada je otac jednog jutra krenuo na posao i video da je bicikl opet ostao napolju, odlučio je da mu pokaže da se njihova upozorenja zapravo mogu ostvariti. Stavio je bicikl gepek i krenuo na posao. Uskoro ga je nazvao sin izbezumljeno ispitujući da li je video njegov bicikl.

Rekao mu je da nije vidio bicikl, pa ga je pitao da li se dogodilo upravo ono na što su ga stalno upozoravali.

"Umirio sam ga i rekao mu da, kada dođem kući, možemo napraviti plan kako će zaraditi za novi bicikl", napisao je tata.

Kad se vratio kući, sa sobom je doneo bicikl i dečaku objasnio kako ga je pronašao odbačenog u obližnjem parku, upozoravajući ga da neće uvek biti te sreće. 

"Kasnije te večeri moja supruga mi je rekla kako sam pravi srećnik jer sam slučajno pronašao bicikl, a ja sam joj rekao da je sve vreme i bio kod mene, pa sam joj ispričao što se dogodilo. Gledala me kao da sam nekakvo užasno čudovište", prisetio se.

Pitala ga je zašto je prisilio sina da prolazi kroz sve to i zašto joj nije rekao za svoj plan, pa da ga zaustavi na vreme.

"Nije baš kao da sam to isplanirao, brzinski sam to odlučio kada sam odlazio na posao, a ona je još uvek spavala. Tim nije imao bicikl samo jedan dan, a ja mu nisam puno prigovarao", pokušao je da objasni, pa je pitao korisnike Redita da li misle da je preterao.

Njegova objava je izazvala podeljene reakcije.

Tako je u jednom od komentara pisalo: "Niste bacili bicikl ili ga poklonili, već ste samo pustili sina da vidi posledice svojih postupaka. Čini se kao da je naučio lekciju."

"Deca neće ništa naučiti ako se stalno čuvaju od realnosti. Mislim da je ovo stvarno bio dobar način držanja lekcije", složio se drugi.

"Neće umreti zbog jednog dana bez bicikla. Pogotovo jer ga je na kraju dobio nazad. Generalno, ovo je bio vrlo nežan način učenja lekcije", njihovo mišljenje deli i treći korisnik ove popularne stranice.

Ipak, bilo je i onih koji su smatrali kako je njegova supruga u pravu. Štaviše, jedan od njih je istakao kako je ovaj tata samo naučio sina da je u redu lagati i da nikada ne treba verovati roditeljima, prenosi The Sun.

"Morao je postojati bolji način da ga naučite lekciju", dodao je.

"Mogli ste naučiti svoje dete da svaki postupak sa sobom nosi i posledice i naterati ga da zaradi za svoj bicikl. Umesto toga, odlučili ste da ga naučite da je laganje poželjno ponašanje", smatra drugi.

Da li ga vi podržavate?

Pročitaje i...