Kao roditelj, verovatno znate osećaj straha koji se nataloži u stomaku kada odvedete dete kod zubara. Verovatno je počelo još kada ste bili dete i postideli ste se što niste dovoljno četkali zube ili čistili koncem. A sada, kao odrasloj osobi koja je umorna i ne može uvek da urazumi dete o važnosti oralne higijene, poslednja stvar koja vam treba je predavanje stomatologa o tome kako niste dali sve od sebe

Zato je ovaj viralni video od pedijatrijskog stomatologa tako umirujući. Ona uvek govori roditeljima: "Nije to tako velika stvar."

"Ovo je poruka za svakog roditelja koji je osramoćen što njihova deca imaju karijes", kaže dr Amrita Sandhu u svom videu. "Evo video snimka mene, zubara, kako stavljam plombe sopstvenom detetu."

Ona nastavlja: ​​"Ja, naravno, znam kako da četkam zube i koristim konac i radim sve zaštitne stvari koje treba da uradimo da sprečimo karijes, ali pogodite šta? I dalje se dešavaju. Žao mi je što ste se osramotili i naterali da se osećate kao loš roditelj. Svi se trudimo da naši mališani budu srećni i zdravi, a kao što svi znamo, život je tako naporan."

Ona se dalje izvinjava svim mnogim roditeljima koji su bili krivi ili posramljeni kada su njihova deca završila sa nekim plombama. "Obrazovanje i svest su, naravno, važni, ali to što se čini da se osećate kao užasan roditelj definitivno nije. Žao mi je ako vam se ovo dogodilo", kaže ona.

U opisu je napisala: "Srce mi se slama kada mi roditelji dođu si kažu da se osećaju jako loše jer se detetu pojavio karijes. Kažem, hajde da radimo plombu."

"Sada je ovo video koji nam je trebao", bio je jedan od komentara.

"Ovde stomatološki higijeničar! Moja ćerka ima karijes, nismo savršeni! - napisao je drugi.

Jedna mama je napisala: "Ne razumem zašto, ja mu perem zube 2 minuta (vremenski) pre podne i popodne, a onda on pere iz zabave. NIKAD nije pio sok ili slatkiše ili bilo šta - obožava sirovo povrće i tako je zdrav. Ali ima karijers.

Odgovor je bio: "Genetika takođe može da igra veliku ulogu! Veoma sam sklon karijesu i to je u redu!"

U redu je ! Neki ljudi su skloniji karijesu od drugih, a to nije nešto što zaslužuje sramotu. Ali naravno, važno je da decu vodimo redovno kod zubara, održavamo njihpovu oralnu higijenu i učimo ih od malih nogu kako sami to da rade.

BONUS VIDEO:

Spas za bebu kojoj niču zubi TikTok/jamiedandrea

(Yumama/T.A.S.)