Vrućine ponovo kreću, jasno je da ne možete pobeći od dosadnih komaraca, ali sami ujedi mogu biti jako iritantni posebno za malu decu. Doktor Mark Čajlds je dao fantastični savet kako da pomognete vašem mališanu kući ukoliko ga ujede komarac.

Prema njegovim rečima razni anestetici i antihistaminici sigurno će momentalo ublažiti svrab i otok, ali šta raditi ako je upitanju malo dete ili postoji neka vrsta reakcije na takve kreme i gelove.

"Možete koristiti led da bi smanjili oticanje ili čak pomešati jedan deo sode bikarbone sa malo vode da bi napravili pastu koja može umiriti svrab", rekao je Čajlds navodeći da ovu prirodnu pastu mogu koristiti i bebe.

Većina sprejeva protiv ujeda komaraca su efikasna, ali ne 100 odsto, teško je izbeći ujede ovi upornih insekata posebno ako su deca znojava i u prirodi.

Međutim, treba biti obazriv jer ako prvi put koristite ovakav tip zaštite vrlo je moguće da je dete alergično na neki sastojak, zato uvek prvo prsnite na mali deo kože.

Ukoliko dete dobije osip obavezno se konsultujte sa lekarom. Ono što je sigurno ovakav tip sprejeva ne preporučuje se za upotrebu kod beba mlađih od mesec dana.

(Yumama)