MAMA POKAZALA KAKO SE DETE IGRA I ODUŠEVILA SVE: U Srbiji je to nezamislivo, a dobro je za mališane!

Jedna mama pokazala je kako njen sin uživa igrajući se u blatu - to je prizor koji u našoj zemlji retko gde može da se vidi.

TikTok/Screenshot/cleidianeolivei19

Stručnjaci za razvoj dece stalno ističu da je veoma dobro da mališani vreme provode igrajući se u prirodi, čak i kada ima barica i blata. Deca u tome uživaju, ali mnogi roditelji nisu baš radi da puste svoje mališane da se baš toliko isprljaju u blatu.

Nedavno je među roditeljima u Srbiji snimak iz vrtića u Danskoj, gde se deca valjaju u blatu, izazvao buru. Sada je jedna mama iz Portugala podelila video svog sina koji uživa trčkarajući po blatu.

This browser does not support the video element.

Mama pokazala kako se dete igra u blatu  TikTok/ cleidianeolivei19

Snimak Klejđiani Olivejre pregledan je više od šest miliona puta, a kako se iz njenih ranijih objava vidi, ova porodica živi na ranču, tako da je dečak svakodnevno okružen prirodom i životinjama.

U videu koji je postao hit na mrežama, vidi se dečak koji skakuće po blatu i u tome uživa, pa je mnoge korisnike TikToka snimak podsetio na sopstveno detinjstvo.

"Ovaj video me je vratio u detinjstvo", "Drago mi je da i dalje ima roditelja koji puštaju decu da se isprljaju u igri", "Divno je videti da ima dece koja radije borave u prirodi nego na telefonima", "Bravo, mama, tako treba", pisali su ljudi.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kineski mališani uče da kuvaju u vrtići  TikTok/scene_of_asia

(Yumama/N. Z.)