Fizioterapeutkinja i majka petoro dece Malgorzata Palecni na Instagramu je objavila video u kojem je pokala trik pomoću kojeg je njen sin, kako tvrdi, naučio da vozi bicikl za desetak minuta.

Ona je istakla da je njen sin pre toga vozio samo balans bicikl, odnosno bicikl bez pedala koji zapravo mališanima pomaže da nauče kako da održavaju ravnotežu.

Inače, prema metodi koju je u videu pokazala fizioterapeutkinja, sve što vam je potrebno je jedan veći peškir, koji ćete dijagonalno urolati, a zatim ga staviti preko grudi mališana, tako da krajeve provučete ispod pazuha i zatim ih podignete iznad njegove glave. Poenta je da ne držite dete dok vozi bicikl, već pridržavate krajeve peškira, sprečavajući ga da padne, a Palecni tvrdi da je ovaj metod dobar jer mališan može da oseti kako se "ponaša" bicikl dok ga vozi.

Fizioterapeutkinja tvrdi da je upravo zbog toga ovaj metod bolji nego učenje deteta da vozi bicikl s pomoćnim točkovima ili uz pomoć šipke kojim gurate i pridržavate bicikl.

Sudeći prema komentarima koji se nižu ispod njene objave, roditelji su oduševljeni ovom metodom, a mnogi tvrde da su i oni na ovaj način brzo naučili malilšane da voze bicikl.

"Moj sin je sa dve i po godine na ovaj način za 15 minuta naučio da vozi bicikl", "Prošle godine smo se mučili da nauči da vozi bicikl uz pomoć šipke, ove godine smo probali trik s peškirom i za 20 minuta je savladao vožnju", "Ovako sam učila ćerku od tri godine da vozi bicikl, za 10-15 minuta je naučila. Najbolja metoda ikad", pisali su.

BONUS VIDEO:

Kineski mališani uče da kuvaju u vrtići TikTok/scene_of_asia

(Yumama/N. Z.)