Deca sa sobom na kupanje uglavnom nose i igračke. Većina roditelja već zna da se u njima vremenom može stvoriti buđ, ali jedna mama sada je upozorila na nešto drugo, nakon što je njen sin zadobio povrede – srećom, ne opasne – od igračke za kupanje.

Kako bi druge roditelje upozorila na ono što se desilo njenom sinu, Elajza Mekloflin je svoju priču objavila na Fejsbuku.

Ona je najpre objasnila da njen sin uživa u kupanju, te joj je bilo čudno zašto odjednom želi da što pre izađe iz kade napunjene vodom.

"Poruka za roditelje čija deca imaju igračke za kupanje na baterije – bacite ih odmah", napisala je Elajza, pa objasnila šta se desilo.

"Stavila sam mu igračke za kupanje u vodu i počela da se spremam. Zejlin obožava da se kupa i uvek ostaje dugo u kadi. Pa, ovog puta je ubrzo želeo da izađe. Kada sam ga brisala peškirom, primetila sam da trlja oči i govorio je ’boli, boli’, a takođe je trljao i uši", prenosi everymum.ie.

Mama je najpre pomislila da sin ima neku infekciju uva, a onda je primetila da su mu oči veoma crvene. Zabrinuta da je možda uzrok buđ u njegovim igračkama za kupanje, Elajza je uzela da ih proveri, usled čega je utvrdila da je problem napravila jedna od igračaka koje rade na baterije.

"Odmah sam počela da razmšljam šta smo sve radili od jutros i otišla sam da proverim određenu igračku jer su ostale bile one u koje voda ne može da uđe. Kada sam je otvorila, unutra je bilo toliko rđe i kiseline koja je iscurela iz baterije, zbog čega su ga oči pekle", otkrila je ova mama.

Elajza je sina odvela u bolnicu, gde je zbrinut i dati su mu određeni medikamenti, a oči su mu i dalje natečene. Nakon ovog događaja, mama poručuje svim roditeljima da odmah bace igračke na baterije jer "nisu vredne rizika".

BONUS VIDEO:

Trik za kupanje beba koje ne vole vodu Instagram/tinyheartseducation

(Yumama/N. Z.)