Jedna od najspornijih tema u roditeljskim Viber grupama jeste kupovina poklona za učiteljicu i vaspitačicu. Jedna mama je pričala kako je izašla iz grupe zbog određenih predloga, često se spominju sumanuto visoke cifre, a mnogi roditelji se ne slažu u izboru.

U Srbiji se kupuje poklon za kraj škole, 8. mart, negde za rođendan, a u inostranstvu se učiteljici daje poklon za Božić. Jedna učiteljica iz Engleske je objavila video na TikToku i podelila šta zaista želi da dobije od učenika, kako njihovi roditelji ne bi bacali veliki novac na stvari koje joj ne trebaju. Možda njene ideje mogu da se primene i na poklone koju deca daju u Srbiji svojim učiteljima i vaspitačima.

Učiteljica je rekla: "Nastavnici zapravo ne žele još jednu šolju ove praznične sezone." Kako je navela, jedan od omiljenih poklona koje je dobila od učenika su ručno rađene narukvice sa perlicama i slovima.

Pokazala je tri na svom zglobu, od kojih na jednom piše njeno ime, "gospođa H", na drugom slova "GRDV", a na trećem je simpatična perlica jabuke.

Ako ste u nedoumici, potražite nešto smešno, dodla je učiteljica. Jedan od njenih omiljenih primera smešnog, ali praktičnog poklona je sveća na čijoj etiketi piše "hvala što ste trpeli moje dete".

"Apsolutno volim kada mi moji učenici daju biljkejer je to poklon koji raste i mogu da ih se sećam iz godine u godin", dodala je ona.

Naravno, ako se odlučite za biljku, odlučite se za nešto manje kako bi mogla uredno da se smesti na učiteljcin sto, umesto da zauzima puno prostora. Možete kupiti male biljke i sukulente za mali novac. Slično tome, učiteljica napominje da voli kada dobije dekorativne predmete za učionicu.

Praktični predmeti kao što su zabavne tegle za olovke, kao i pribor kao što su markeri za tablu su takođe dobar izbor. Možete čak i da preduzmete dodatne korake i personalizujete olovku. Ali najlakši izbor je da uzmite poklon karticu, rekla je učiteljica, a prenosi The Sun.

"Nastavnici takođe vole poklon kartice bilo koje vrste, posebno one za kafu." Učiteljica je takođe navela da mogu da se nađu lepi pokloni za jednu funtu, a kod nas perlice za narukvice, sveća ili mini biljke mogu da se kupe za oko 300 do 500 dinara.

Naravno, ne morate ništa da kupujete učitelju svom detetu, čak bi i čestitka zahvalnica bila više nego dovoljna da im pokažete svoju zahvalnost. Nakon što je učiteljica podelio predloge, drugi nastavnici su podelili neke od svojih omiljenih poklona tokom godina.

"Dobio sam biljku prve godine učenja. Još je živa nakon 28 godina, oboje smo rasli do danas", napisao je jedan.

"Ne znam finansijsku situaciju porodice, pa cenim sve i svašta od njih", napisao je drugi.

Neko je napisao: "Želimo samo poklon kartice!"

Učiteljica otkrila koji poklon želi od dece TikTok/moms

BONUS VIDEO: 

Kako da uštedite kada kupujete deci školski pribor Tik Tok/_adaywithmissa

(Yumama/T.A.S.)