Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI VAŠE DETE ZNA DA GLEDA NA SAT: Alarmantno koliko mališana ne zna, a ovo su 3 razloga zašto treba da nauče

Da li vase dete zna da pogleda tačno vreme na analognom satu!? Ovo je važno iz nekolko razloga, a neka istraživanja pokazuju da čak 20 posto dece ne zna da pročita vreme sa ovakvog sata.

 shutterstock_1465722110.jpg Izvor: Shutterstock

Gledanje na analogni sat ima veći značaj od samog poznavanja vremena. Svako ko može da čita analogni sat takođe pokazuje opšte razumevanje brojeva i mentalne aritmetike.

Da biste razumeli vreme, morate biti u stanju da se bavite brojevima do 60 - sistem brojeva 12, 24 i 60. Pored toga, postoji i razumevanje i primena različitih koncepata vremena. Na primer, 2 sata može biti i 14. Učenje da da se gleda na sat je tehnika koja se sve više zaboravlja jer se mnogi time sve manje bave usled ponude digitalnih merača vremena na raznim uređajima. Povećava se broj roditelja koji više ne nose satove i oslanjaju se na svoje mobilne telefone. To znači da sve manje dece može da čita „normalan“ sat.

Udruženje nastavnika Nemačke procenjuje da 10 do 20 odsto dece ne ume da gleda na analogni sat, piše swr.de. Međutim, analogni satovi su neophodni za osećaj vremena i jezika jer pomažu da se bolje procene vremenski periodi.

Analogni satovi su odličan način da naučite decu kako vreme prolazi. Pošto se kazaljke neprekidno kreću, deca mogu lakše da shvate ideju da se vreme menja tokom dana nego ako koriste samo digitalne displeje.

Analogni satovi takođe mogu pomoći da se poboljšaju matematičke veštine dece jer treba da nauče da izračunavaju i upoređuju vremenske intervale. Na primer, moraju da nauče koliko je pola sata dugo ili koliko je vremena prošlo između dve različite vremenske tačke.

Analogni satovi se i dalje koriste, iako su digitalni satovi i pametni telefoni sveprisutni, još uvek postoje mnoge situacije u kojima deca moraju da čitaju analogni sat. Na primer, mnoge učionice, ispiti i javni prevoz opremljeni su baš zbog analognih satova.

BONUS VIDEO

Pogledajte

03:06
EKSKLUZIVNO UKLJUČENJE MILORADA PUPOVCA U PROGRAM UŽIVO: Ne treba celu Hrvatsku poistovetiti sa OVIM ZLOM koje slušamo 30 godina!
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV


Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica