Proslavljeni odbojkaš i nekadašnji reprezentativac Vladimir Vanja Grbić, tata četvroro dece i trener koji godinama radi sa decom, istakao je u intervjuu za emsiju "Na novi način" koliko je važno da postoji dobra komunikacija između roditelja i učitelja, kao i da ova dva autoriteta ne smeju međusobno da se ruše.

"Ovaj trougao - gde je dete na vrhu. Ovde je roditelj, ovde je učitelj - to se zove pedagoški trougao. Ova baza dole je odnos roditelja i učitelja. Nikada jedan autoritet ne sme da dovodi u pitanje drugi. Nikada. Zato što ukoliko se sruši ovo - dete pada. Nikada nisam dao sebi za pravo da komentarišem trenera loše pred svojom decom. Nikada. Jer on radi sa mojom decom. Kako će moja deca ići na trening kod njega, ukoliko ja kažem nešto loše? Neće mu verovati ništa." - objasnio je Grbić.

U jednom drugom intervjuu za N1 Vanja je istakao - "Autoritet učitelja je do te mere srušen da oni ne mogu da prekore dete, da podignu glas, niti bilo šta drugo. Koliko je snimaka gde dete maltretira profesora." Uspešni sportista je izjavio da ako profesor nije autoritet u školi, a roditelj u kući, "kakvo je onda to društvo".

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Vanja Grbić u jeku sportske euforije otvorio dušu u Sceniranju Promo