Crtanje je izuzetno važna veština jer razvija motoričke sposobnosti, podstiče koncentraciju i maštu, omogućava deci da se izraze i za mnoge mališane predstavlja izvor radosti i motivacije. Mnoge mame i tate to znaju i rado kupuju deci sveske, bojice, bojanke i učestvuju sa njima u zabavnim "umetničkim" aktivnostima. Ipak, kako napraviti prve poteze?

U početku deca uglavnom uče kako da drže olovku, prave linije i oblike bez određenog reda i smisla, ali kako postaju stariji, počinju jasnije da kreiraju crteže. Prve stvari koje crtaju su članovi porodice (kao čiča gliše), kuća, cveće, životinje, a kasnije počinju sa crtanjem omiljenih junaka iz crtanih filmova.

Ukoliko želite da pomognete detetu da napravi svoje prve poteze olovkom i nacrta željenu stvar, važno je da ga motivišete, imate strpljenja i otkrijete mu neke lake i zabavne načine kako se ne bi obeshrabrilo i kako bi crtanje postalo jedna od omiljenih zabava.

Pronašli smo video snimak u kojem se prikazuje kako nacrtati cvet na najlakši mogući način. Posebno je zabavno to što ovaj crtež počinje od osmeha, pa mališanu možete pričati dok crtate i objašnjavati mu svaki korak, ali i zainteresovati ga dodatno pričom o radosnom cvetu na proplanku kako bi crtanje dodatno probudilo maštu.

Ovaj video pogledalo je više od 4 miliona ljudi, a mnogi roditelji su komentarisali kako je ovo jedan od najlakših i najzabavnijih načina da motivišete decu na crtanje, kao i da su mališani bili oduševljeni.

U video prilogu ispod pogledajte korak po korak kako da nacrtate cvet!

Izvor: Yumama