Onog trenutka kada otkriju crtanje, više ne biraju vreme i mesto gde će da iskažu svoju kreativnost. Pošto je nemoguće u ovoj fazi da zaštitite zidove u stanu, otkrivamo vam jednostavne trikove kako možete da ih vratite u prvobitno stanje nakon remek dela vaših mališana.

Pošto stručnjaci upozoravaju kako ne treba da sputavate decu u crtanju, jednostavno ih pustite. Ukoliko mislite da su preterali, probajte na ova četiri efikasna načina da očistite zidove:

  • Tragove pastelnih, drvenih bojica ili olovke možete ukloniti belom pastom za zube. Papirnatom maramicom na "crtež" nanesite sloj paste za zube, potom čistim, mokrim sunđerom očistite.
  • U posudici stavite malo vode i sode bikarbone pa koristeći četkicu za zube, nanesite na žvrljotinu. Ostavite da deluje nekoliko minuta pa obrišite mokrim sunđerom.
  •  Nekoliko kapi kokosovog ulja nanesite na sunđer i trljajte tragove bojica sa zida. Potom obrišite vlažnim i čistim sunđerom.
  •  Alkoholno sirće sipajte u posudicu. Uzmite komad tkanine umočite i istrljajte žvrljotine na zidu, dok ne nestane. 

Nemojte da se plašite da ćete oštetiti frabu na zidovima, ali se u svakom slučaju pripremite za novo krečenje kada deca prevaziđu ovu fazu.

(Yumama)