Za samo 6 godina od osnivanja, Internacionalni Maarif Obrazovni Sistem otvorio je vrata svoje 433 škole, u 51 zemlji širom sveta, za oko 50.000 učenika, i time se svrstao u TOP 5 najvećih globalnih mreža škola, pored onih iz Francuske, Nemačke, Velike Britanije i Kine. Maarif je postao svetski brend u obrazovanju koji uliva poverenje.

Osnovan pod pokroviteljstvom turske državne fondacije, Internacionalni Maarif Obrazovni Sistem pruža formalno i neformalno obrazovanje deci od vrtićkog do visokoškolskog uzrasta. Predstavljajući korak više u obrazovanju, Maarif prilagođava svoje nastavne planove i programe, metode učenja i opremljenost ustanova uzimajući u obzir potrebe i zahteve lokalnog stanovništva i zemlje domaćina. Svoje učenike podstiče na kritičko razmišljanje, kreativnost i radoznalost, omogućavajući im potpuni intelektualni, emocionalni, socijalni, moralni i fizički razvoj, pripremajući ih tako za uspešnu budućnost.

International Maarif Schools_photo 01.jpg
MAARIF Internacionalni Maarif Obrazovni Sistem

Vizija Internacionalnog Maarif Obrazovnog Sistema je da postane pionirska institucija koja edukuje generacije koje će svoje znanje i mudrost koristiti za mir i dobrobit čovečanstva. Osnovne vrednosti koje neguje su: poverenje, saradnja, solidarnost, transparentnost, kompetentnost, poštovanje lokalnih vrednosti i univerzalnost.

Maarif škole nastoje da svakom učeniku pruže pažnju – jer je svaki učenik poseban i potrebno mu je priznanje kako bi stekao samopouzdanje i zdravu sliku o sebi; potom naklonost – jer su ljubav i poverenje temelji značajne povezanosti učitelja i učenika; a istovremeno i napredak – jer je svaki učenik željan uspeha. Dužnost i misija zaposlenih u Maarif školama je da uoče potencijal i potrebe svakog svog učenika i omoguće mu da razvije svoj puni potencijal.

Da bi se osiguralo da učenici budu potpuno pripremljeni za sve izazove 21. veka, nastavni planovi i programi škole se kontinuirano upotpunjuju na svim obrazovnim nivoima sadržajima kao što su: robotika, informaciona i medijska pismenost, ekologija, borilačke veštine, govorništvo. Pa tako Maarif u svom obrazovnom sistemu ima naučne i kulturne centre, biblioteke, laboratorije, umetničke i sportske objekte, kao i studentske domove. Maarif škole imaju moderno opremljene objekte visoko-tehnoloških standarda, kao i posebno izgrađene i dizajnirane prostorije koje odgovaraju potrebama i sasvim male dece.

International Maarif Schools_photo 02.jpg
MAARIF Internacionalni Maarif Obrazovni Sistem

Iako mlad obrazovni sistem, Maarif škole su u nekim zemljama izabrane za „Škole godine“, njeni učenici osvajaju nagrade na turnirima širom sveta, na takmičenjima iz oblasti tehničkih i društvenih nauka i na Olimpijadi, takođe postižu i visok uspeh na prijemnim ispitima za srednje škole i fakultete.

Zahvaljujući finansiranju od strane turske državne fondacije, naknade za školarine Maarif obrazovnog sistema su znatno pristupačnije u odnosu na druge međunarodne škole najvišeg nivoa. Sa ciljem da pruži najkvalitetnije obrazovanje što većem broju dece širom sveta, Maarif nudi stipendije i materijalnu podršku za sve nivoe obrazovanja, od predškolskog do univerziteta.

MAARIF znači obrazovanje. Bolje obrazovanje za bolju budućnost!

Za više informacija posetite www.maarif.rs

MAARIF škole MAARIF