Igranje je najvažnija aktivnost za decu, a igranje u prirodi čini blagodeti kako za njihov razvoj i razvijanje mašte, tako i za njihovo zdravlje.

Kroz slobodnu igru u prirodi deca istražuju svojim čulima, otkrivaju novi život, stvaraju izmišljene svetove i međusobno pregovaraju da bi stvorili okruženje pogodno za igru.

Današnja deca mnogo vremena provode u zatvorenom prostoru jer su i oni i njihovi roditelji pretrpani obavezama. Zbog toga je važno da svaki trenutak koriste kako bi uživali na svežem vazduhu, u sunčevoj svetlosti i zelenilu prirode.

Ovo su tri najvažnije prednosti igranja napolju:

Vreme provedeno u prirodi poboljšava imuni sistem dece i smanjuje stres

Zdrava deca su bolji đaci. Kad deca provode sve više vremena napolju, njihov imuni sistem je jači i time se smanjuje odsustvo iz vrtića i škola. Pored toga, važno je i što vreme provedeno napolju psihološki smanjuje nervozu. Deca su opuštenija i otvorenija nakon boravka u prirodi.

Igra u prirodi poboljšava sposobnost komunikacije i slušanja

Deca pregovaraju o pravilima izmišljene igre, i jedni druge pažljivo slušaju u tim trenucima. Ukoliko im pravila nisu najjasnija, moraju napraviti komunikaciju i pitaju kako bi dobili objašnjenja.

Razvija se mašta i podstiče rešavanje problema

Pustite decu u prirodu i shvatićete kako je njihova mašta bez granica. Oni će izmisliti brojne igre, a dok se sa drugarima igraju "njihove" igre shvatiće i kako šta funkcioniše, šta donosi uspeh a šta promašaj, kao i to kada treba da nastave sa pokušajima ali i kada da stanu.

Deca uživaju u prirodi
Shutterstock Deca uživaju u prirodi

Privatna predškolska ustanova "Svemirko" je za svu decu obezbedio predivan pristup prirodi, razvijanju mašte i učenju.

Smesten je u gradskom jezgru Beograda, na opštini Stari grad, na Dorćolu u sklopu SC "25 maj - Milan Gale Muskatirović".

Čitav ovaj kraj nudi pogled u istoriju Beograda od njegovog osnivanja, antičkog Singidunuma preko rimskih osvajača i izgradnje utvrđenja na prostoru današnjeg Kalemegdana kao i u značajne kulturne i obrazovne institucije.

Okruženje na direktan način oblikuje dete čineći neposrednu sredinu izvorom tema za učenje tj. usvajanje novih saznanja.

Lepotu ovog kraja upotpunjuje priroda, prelepi Dunav sa prostranim šetalistem, puno zelenila koje pruža idealno mesto za odrastanje vaših mališana.

Uz sve ovo, vrtić "Svemirko" raspolaže prostranim dvorištem sa ciljem da mališani provode što više vremena napolju, uz razne aktivnosti.

Privatni vrtić "Svemirko" je vrtić po meri deteta.

Vrtić "Svemirko" okuplja decu uzrasta od godinu dana do polaska u školu.
Čine ga tri vaspitno-obrazovne grupe: jaslena, vrtićka i predškolska.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj: 060/028-28-31 ili na mejl: svemirkovrtic@gmail.com

Pogledajte enterijer u kom deca uživaju:

Promo Vrtić Svemirko

 Tekst: Promo