Neki to ne shvataju ozbiljno i ne lupaju glavu, ali ima i onih koji predugo pokušavaju da pronađu pravi odgovor na pitanje „odakle dolaze bebe”. Tada počinje objašnjenje da ih „roda donosi“, „nastaju od maminih i tatinih poljubaca“ ili neretko, „nađu se u kupusu“.

Post postavljen "kao upozorenje"

Jedna majka je napisala na jednoj od ženskih društvenih mreža - „Dragi svi, svako od nas zna da će nas dete pre ili kasnije pitati odakle dolaze bebe? Mogu samo da vam kažem da je bolje da ne čekate predugo da dete bude svesno istine, jer takve naizgled nevine laži mogu kasnije da vas dovedu u ozbiljne nevolje. Ja, pošto sam to naučila iz iskustva, sigurno neću odlagati“.

A onda se prisetila stare anegdote iz svoje porodice. Njen nećak, oko pete godine, prvi put je postavio roditeljima čuveno pitanje: Odakle dolaze bebe? Iznenađeni par je, bez dugog razmišljanja, u žurbi odgovorio da „deca se nađu u kupusu“.

Dečak se ovome veoma obradovao, jer njegov deda, koji je živeo na selu, imao prilično veliko polje kupusa, što znači da će dečak uskoro imati mnogo braće i sestara kojima se radovao“, napisala je ona.

Prođe oko pola godine, dođe Uskrs i cela porodica ga proslavi na selu kod bake i dede. Svi su odavno zaboravili na priču o kupusu, pa kada se kuvani kupus pojavio na trpezi, niko nije očekivao predstojeću dramu. „Odjednom se začuo strašni plač. Moj brat je umalo histerisao i pobegao od stola, prolivajući more suza“, piše korisnica interneta.

Uplašeni roditelji pokušali su da saznaju šta se dogodilo, a kada se dečak konačno smirio, njegov odgovor ih je zaista zaprepastio. „Moj brat je rekao da neće jesti jelo od kupusa jer je u kupusu bilo dete!

„Cela porodica je zanemela, ne znajući da li da se smeju ili da plaču“, zaključila je korisnica interneta. Ispod njene objave odmah se pojavilo mnoštvo komentara, a mišljenja su bila podeljena.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Mama pokazala kako se dete igra u blatu TikTok/ cleidianeolivei19