Vreme napolju je vrlo promenljivo – jedan dan je temperatura jedva iznad nule, nakon toga poraste na 17, 18 stepeni. Osim toga, temperature nekad variraju i tokom dana, a takođe je i na suncu veoma prijatno, dok čim se pomerite negde u hladovinu, već je dosta hladnije.

Ako zbog svega toga više ne znate kako da obučete dete, evo saveta koji će vam pomoći da se lagano izborite sa promenljivim vremenom.

Slojevi su ključni

Jedan od najboljih trikova koji će pomoći da budete sigurni da je dete obučeno dobro za promenljivo vreme je da ga obučete u više slojeva. To može da znači suknjicu ili haljinicu sa debljim čarapama ili helankama, džemper ili duksericu preko majice i slično. Dakle, najvažnije je da dete obučeno tako da lako možete da skinete ili dodate sloj po potrebi, ako je vruće ili hladno, piše fashion-mommy.com.

Kardigani su za devojčice dobra opcija jer se lako oblače i skidaju, za dečake su u smislu praktičnosti najbolje dukserice različitih debljina sa rajsferšlusima, a farmerke su prikladne za nošenje tokom cele godine, među decom oba pola.

Ponesite rezervnu odeću

Velike su šanse da već nosite svuda sa sobom rezervnu odeću za dete jer znate i sami da se lako može desiti da mališan, recimo, prospe sok po sebi. Svakako, ako to do sada niste radili, možda bi trebalo da počnete da je nosite jer će vam to mnogo pomoći u prelaznim periodima – biće vam pri ruci ne samo ako se dete isprlja, već i ako zatreba da dodate još jedan sloj odeće.

Najbolje je da sa sobom ponesete i šešir ili kačket za dete, kao i naočare za sunce, a dobro je i da u torbi imate kremu sa zaštitnim faktorom – mada je preporučljivo koristiti je cele godine, ali obavezno kada ima sunca.

BONUS VIDEO:

Trik za lako oblačenje bodića bebama TikTok/ewanandfriends

(Yumama/N. Z.)