Deca prerastu obuću neverovatnom brzinom, a jedna mama tvrdi da je otkrila trik pomoću kojeg mališani mogu duže da je nose.

Mama Lisa Flom je na TikToku otkrila kako joj jednostavna caka pomaže da malo produži dečju obuću. "Volela bih da sam ovo znala kada sam prvi put postala majka", napisala je ona uz video.

Ona najpre uzima zip kesu, otvara je, a zatim je raširi i stavi unutar patike. Isto uradi i sa drugom patikom, pa onda u obe patike odnosno kese sipa vodu sa slavine. Kada napuni patike ovodom, pažljivo obe smesti u zamrzivač. Nakon dva dana ih vadi i uklanja kese iz obuće.

Kako da deca duže nose patike TikTok/ ljflommom

Zamrznuta voda se za ovo vreme blago "uvećala", što znači da su se i patike malo rastegle, a mama na kraju videa pokazuje da u obući sada ima malo više mesta za nogu nego ranije.

"Genijalno", hvalili su neki roditelji njen trik u komentarima, međutim, nisu svi baš ubeđeni da ovo zaista funkcioniše.

"Tako se samo prošire patike, ali dužina ostaje ista", pisali su ljudi u komentarima, dok nekima smeta i to što se prljave patike stavljaju u zamrzivač gde stoji hrana.

BONUS VIDEO:

Pedijatar otkriva na šta treba da pazite kada detetu kupujete obuću Tiktok/paulthepodiatrist

(Yumama/N. Z.)