Tata iz Velike Britanije pokrenuo je debatu na društvenoj mreži Reddit nakon što je otkrio da njegova žena misli da njihovo dete treba da menja pidžamu svaki dan.

"Roditelji, koliko dugo vaša deca nose pidžame? Ja imam mališane i osmogodišnjaka i moja supruga insistira da svako veče oblače čistu pidžamu, a ja mislim da bi trebalo da se menjaju ređe", napisao je on.

Na njegovo iznenađenje, mnogi su priznali da su im deca svakodnevno menjala pidžame.

"Svako veče jer je večernje kupanje deo naše rutine", "Šta? Pa zar ne menjaš pidžamu svako veče?" komentarisali su drugi, piše Index.hr.

S druge strane, neki kažu da zavisi od toga da li se dete uprljalo doručkom ili mu se pelena pomerila. Ali većina se slaže da ne morate da nosite čistu pidžamu svako veče.

"Menjamo je svaka dva do tri dana" - napisala je jedna mama, a druga je dodala - "Moj sin ima 5 godina i nosi je 4 dana"; "Svako dete ima dva kompleta pidžame koje perem jednom nedeljno".

Stručnjaci ističu da u idealnom slučaju, trebalo bi da menjate pidžamu deci na svaka tri ili četiri nošenja. Ovo je idealno jer vas sprečava da sakupite mrtvu kožu unutar materijala vaše pidžame. Međutim, ne postoje neka posebna pravila, a mnogo toga zavisi da li se dete uprljalo ili se oznojilo preko noći. Iskustva roditelja pokazuju da se mališanima pidžame menjaju najčešće dva do tri puta nedeljno.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

ALARM ZA UZBUNU: 7 JASNIH ZNAKOVA DA DETE TREBA KOD LOGOPEDA: Prvih 1.000 dana od rođenja deteta KLJUČNI SU ZA RAZVOJ govora Kurir TV